Τρίτη 23 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Ενας νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε ακατοίκητο κτίσμα στην οδό Λιοσίων από τους άνδρες της Πυροσβεστικής ύστερα από κατάσβεση πυρκαγιάς. Ο άνδρας εκτιμάται ότι ήταν άστεγος. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο κτίσμα της οδού Λιοσίων για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής. Λόγω της πυρκαγιάς τμήμα της σκεπής του κτίσματος κατέρρευσε. Στο σημείο επιχειρούσαν μέχρι τα ξημερώματα τρία οχήματα με 8 πυροσβέστες.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκονταν και χτες οι έρευνες στην Ηπειρο και συγκεκριμένα σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα για τον εντοπισμό δραπέτη των φυλακών Τρικάλων ο οποίος ήταν μαζί με το συνεργό του, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στη Βροσίνα, στη συμβολή του Καλαμά με το Ζαλογγοπόταμο. Τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω στις τέσσερις, τους δύο δραπέτες εντόπισαν μέλη της ΕΚΑΜ χρησιμοποιώντας ειδικές θερμικές κάμερες. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που ακολούθησε σκοτώθηκε ο ένας καταζητούμενος και τραυματίστηκε σοβαρά 26χρονος αστυνομικός. Σε χτεσινή συνέντευξη Tύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, απέδωσε ευθύνες στο σωφρονιστικό σύστημα με αφορμή την πολύμηνη έρευνα για τη σύλληψη των δραπετών. Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων παραμένει για νοσηλεία ο 26χρονος αστυνομικός της ΕΚΑΜ που τραυματίστηκε στο πόδι.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ η έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σάββατου σε πολυκατοικία της Λάρισας όπου έμενε εισαγγελέας που χειρίζεται τις πρόσφατες υποθέσεις της απόπειρας απόδρασης ημεδαπού βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων, αλλά και την απόδραση των 11 αλλοδαπών κρατουμένων από τις ίδιες φυλακές. Υστερα από κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων εντοπίσθηκε λίγη ώρα μετά την έκρηξη σε κοντινή απόσταση από την πολυκατοικία και συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, 39χρονος ημεδαπός, ενώ προχτές το απόγευμα συνελήφθη στην Αθήνα και ο 44χρονος ημεδαπός συνεργός του.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Μια αυτοαποκαλούμενη οργάνωση με το όνομα «Ανυπότακτες Επιθυμίες» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στις 17 Ιούλη στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία στεγάζεται στο Πρωτοδικείο Αθήνας, στην πρώην σχολή Ευελπίδων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ