Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Να τελειώνει η κοροϊδία

Ο νέος γύρος της δικομματικής αντιπαράθεσης, με αφορμή την κρατική χρηματοδότηση της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» και το διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που την κατηγορεί για «στήριξη ημετέρων», σηκώνει κουρνιαχτό, αποπροσανατολίζει και κρύβει την ουσία. Η αντιπαράθεση βέβαια δεν αφορά τις τραγικές ελλείψεις στο κρατικό σύστημα Υγείας, την άγρια εργοδοτική επίθεση με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ, τον πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ που χαρίζονται στα μονοπώλια ώστε να «μείνουν όρθια». Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λερωμένη τη φωλιά του.

***

Η κοκορομαχία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, βγάζει τελικά «λάδι» όλους αυτούς που με ποικίλους τρόπους απολαμβάνουν την κρατική στήριξη, είτε πρόκειται για απευθείας ενισχύσεις και επιδοτήσεις με λεφτά του λαού, είτε για έμμεσες επιχορηγήσεις, όπως με τη διανομή της διαφημιστικής πίτας, είτε κυρίως με αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, που βαθαίνουν την εκμετάλλευση και ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτούς που «τσέπωσαν» τη μερίδα του λέοντος από το κρατικό χρήμα, ο ΣΥΡΙΖΑ τους «ξέχασε» στο σποτάκι του. «Ξέχασε» να τα βάλει δηλαδή με τους ιδιοκτήτες των ισχυρών ΜΜΕ, που είναι ιδιοκτήτες ή μέτοχοι και άλλων μεγάλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Γύρω απ' αυτές τις δραστηριότητες αναπτύσσονται και μια σειρά παρασιτικοί μηχανισμοί, μεταξύ των οποίων και περιθωριακά ΜΜΕ, που στηρίζουν επιχειρηματικά συμφέροντα, αναλαμβάνουν αποστολές και «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» σε ανταγωνισμούς μεταξύ ομίλων, στηρίζουν κόμματα και πολιτικές. Προπάντων όμως συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό του λαού, συκοφαντούν τους αγώνες του και υπερασπίζονται με μια φωνή το σάπιο σύστημα. Για τις πολύτιμες αυτές υπηρεσίες ανταμείβονται από το κράτος με πολλούς τρόπους, μεταξύ άλλων και με κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα, που για πολλούς απ' αυτούς είναι και η μοναδική πηγή εσόδων.

* * *

Παρ' όλα αυτά, κεντρικό πρόσωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «δημοσιογράφος» που «τα παίρνει», γενικά κι αόριστα. Λες και είναι όλοι οι δημοσιογράφοι «παπαγάλοι» που χρηματίζονται, λες και όλοι τους ζουν μέσα στα πλούτη από τα κρατικά δωράκια που μασουλάνε οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Από την άλλη, τη ΝΔ και μεγαλοδημοσιογράφους που παριστάνουν ότι θίγονται από το τσουβάλιασμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους πήρε ο πόνος για την ...τιμή των εργαζομένων. Η κοροϊδία πρέπει λοιπόν να τελειώνει. Η υποκρισία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφάνεια είναι σκέτη πρόκληση για το λαό. Την έχουμε άλλωστε ξαναζήσει και με άλλες αφορμές: Στην αντιπαράθεση για τις «off shore» και τα σκάνδαλα, για τις άδειες των καναλιών, για τα «πόθεν έσχες» και τις διάφορες λίστες με τις καταθέσεις μεγαλοεπιχειρηματιών στο εξωτερικό.

***

Οπως έκανε και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, έτσι και τώρα, το ΚΚΕ αποκαλύπτει την υποκρισία των αστικών κομμάτων για τη «διαφάνεια» και τον εμπαιγμό του λαού. Ειδικά για το θέμα της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης, θα καταθέσει τις επόμενες μέρες πρόταση νόμου για την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, απαιτώντας να είναι δωρεάν τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας, να δημοσιεύονται αμέσως τα πλήρη στοιχεία κάθε διαφημιστικής δαπάνης που διανέμεται σε ΜΜΕ από φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, να επιφέρει κυρώσεις για τους υπεύθυνους η μη συμμόρφωση και η ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...


Δ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ