Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΑΝΑΚΗΣ»: Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή, μετά από πρωτοβουλία του ταξικού συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, με τους εργαζόμενους της εταιρείας «ΚΑΝΑΚΗΣ», στην Ελευσίνα. Ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκαν οι απεργιακές μάχες του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και η στάση και δράση του εργοστασιακού σωματείου σε αυτές, σε συνδυασμό με την ανάγκη όξυνσης του αγώνα τόσο ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση όσο και για τη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων του κλάδου. Κοινή εκτίμηση ήταν πως χρειάζεται ένταση του αγώνα για να αποκρουστούν τα μέτρα και η τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία στους εργασιακούς χώρους του κλάδου με απολύσεις κλπ.

ΟΤΕ - ΟΣΕ - ΕΛΤΑ: Τρίωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ ενάντια στην περικοπή μισθών και επιδομάτων, στη μείωση των συντάξεων. Η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ: Συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) με αίτημα να προσληφθούν εξωτερικοί φρουροί, να καταβληθούν δεδουλευμένα (νυχτερινές εργασίες) και να μην περικοπεί το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας. Σημειώνεται ότι για τη φρούρηση των φυλακών προβλέπονται 3.000 άτομα και εργάζονται 1.600.

ΛΑΡΙΣΑ: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της «Alex Pack», πραγματοποίησαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας. Η αγωνιστική διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τη νέα απόλυση εργαζομένου, ο οποίος ήταν μέλος της εκεί Σωματειακής Επιτροπής του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων και «τιμωρήθηκε» επειδή πρωτοστατούσε στην οργάνωση των συναδέλφων του, στη συσπείρωσή τους στο ταξικό σωματείο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ