Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Νομού Μαγνησίας και μέλη της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τις αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο. Απαίτησαν: Να μην απολυθεί καμία εργαζόμενη στην καθαριότητα και για όσο υπάρχουν εργολάβοι να ανανεώνονται οι συμβάσεις εργασίας. Τήρηση της σύμβασης από τον ανάδοχο εργολάβο της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Πλήρη και ενδελεχή έλεγχο των εργολάβων από τις εκάστοτε αρμόδιες επιτροπές ελέγχου καθαριότητας του νοσοκομείου ώστε να διασφαλίζεται η κατά γράμμα τήρηση της σύμβασης.

FENA: Νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της FENA στο Φοίνικα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, απαιτώντας πλήρη και σταθερή εργασία, εφαρμογή της ΣΣΕ και ανάκληση της εκ περιτροπής εργασίας 2 ημερών που επέβαλε στους 18 εργαζόμενους που απασχολεί στην αποθήκη και τα γραφεία της. Οι εργαζόμενοι άπλωσαν ένα πανό πλάι στην είσοδο του καταστήματος, φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν προκήρυξη, ενημερώνοντας τον εργαζόμενο λαό για την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία σε βάρος τους.

«ΚΑΝΑΚΗΣ»: Παρέμβαση στην Εισαγγελία Βόλου πραγματοποίησαν μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και εργαζόμενοι της επιχείρησης «Κανάκης», που έβαλε λουκέτο, ύστερα από την παράνομη πώληση των κατασχεμένων μηχανημάτων του εργοστασίου, που προχώρησε η εργοδοσία, πριν την ημερομηνία του πλειστηριασμού. Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Κανάκη», που είναι σε επίσχεση εργασίας από το 2009, απαίτησαν την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για να εμποδιστεί το «πλιάτσικο της εργοδοσίας» και να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ