Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Εκκληση για τον τερματισμό των ξένων παρεμβάσεων στις υποθέσεις της Λιβύης απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμεντ Αμπούλ Γάιτ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Υποστήριξε ακόμη ότι οι διαδοχικές και σημαντικές εξελίξεις στη Λιβύη θα μπορούσαν να την φέρουν πιο κοντά στη λήξη της κρίσης και της διαίρεσης από την οποία υποφέρει.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Συνεχίστηκαν χτες για πέμπτη μέρα οι διαμαρτυρίες νέων κυρίως που εκφράζουν την οργή τους για τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής τους και η κρατική καταστολή εναντίον τους. Η καπιταλιστική κρίση στην οποία η πανδημία λειτουργεί ως καταλύτης, έχει οδηγήσει σε έξαρση της φτώχειας και της πολυετούς ανεργίας, ειδικά στους νέους που δεν βλέπουν προοπτική. Οι κινητοποιήσεις συνέπεσαν με τη δέκατη επέτειο από τη λεγόμενη «αραβική άνοιξη», που «πάτησε» πάνω στη λαϊκή οργή και χειραγωγήθηκε από την αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Εκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών χτες, κοντά σε ναυτική ακαδημία της Δυτικής Λιβύης, προκάλεσε το θάνατο τριών ατόμων, τον τραυματισμό δύο αξιωματικών σε περιοχή που απέχει 24 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, Τρίπολη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ