Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν

Η οργανωμένη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εργατών της Ζώνης και πρωτοπόρων συνδικαλιστών, την περασμένη Πέμπτη, έγινε επειδή οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης κόντρα στους εφοπλιστές και τους μεγαλοεργολάβους, που θέλουν μεροκάματα πείνας και τσακισμένα δικαιώματα για τους εργάτες, ενώ ναυπηγούν και επισκευάζουν τα βαπόρια τους σε ξένα ναυπηγεία, καταδικάζοντας το λαό στην ανεργία. Χρειάστηκαν μόλις λίγα 24ωρα για να επιβεβαιωθεί αυτό από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες. Δευτέρα βράδυ σε μάζωξη φασιστοειδών, πάλι στο Πέραμα, κάλεσαν δημοσιογράφους για να δηλώσουν ξεκάθαρα:

«Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο (σ.σ. εργοδοτικό εντός Ζώνης) και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά (...) Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους». Και παρακάτω: «Θα έρθουν πλοία να γίνουν επισκευές και από κει και πέρα, σιγά σιγά, οι άνθρωποι να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται κανονικά». Θυμίζουμε ότι ήδη από τον Αύγουστο διακήρυσσαν ανοιχτά ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε».

Γι' αυτό χτύπησαν αυτά τα αποβράσματα τους πρωτοπόρους αγωνιστές του λαού, τους κομμουνιστές. Για να επιβάλουν, ίδια μαντρόσκυλα του συστήματος, καταπώς συμφέρει τα αφεντικά τους, μεροκάματα πείνας και να εξαφανίσουν τα εργασιακά δικαιώματα. Να δουλεύουν οι εργάτες τζάμπα στους εργολάβους και τους εφοπλιστές, το δε μαστίγιο στα κάτεργα να το κρατάνε οι φασίστες, και κάποια στιγμή, στην ...άλλη ζωή, να δουν αυτοί, οι «αντισυστημικοί», αν και τι δικαιούται ο εργάτης. Τι άλλο να ζητήσουν τρόικα, κυβέρνηση, Ενωση Εφοπλιστών και ΣΕΒ; Γι' αυτό με τάγματα εφόδου χτυπούν εργάτες. Και είναι καρφί στο μάτι τους η αταλάντευτη δράση του Κόμματος για την υπεράσπιση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων, κόντρα στις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας που έχει για μπράβους της τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Βέβαια, σαν υπόκοσμος που είναι, δρουν στο σκοτάδι. Οπου οι εργάτες με τα σωματεία τους και ο λαός με τους μαζικούς φορείς του στάθηκαν οργανωμένα απέναντι στους θρασύδειλους χρυσαυγίτες, οι φασίστες έβαλαν την ουρά στα σκέλια και κρύφτηκαν στις τρύπες τους. Γιατί το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τους κάνει να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωράει ο τόπος. Να τους αποκαλύπτει και να τους ξεμπροστιάζει παντού για το βρώμικο ρόλο τους, τι λένε, τι θέλουν, τι κάνουν σε βάρος του λαού και της προοπτικής του, ποια συμφέροντα ιστορικά και διαχρονικά εξυπηρετούν. Να τους πετάξει έξω από τα εργοστάσια, από τα σχολεία και τις σχολές, από τις εργατικές, λαϊκές γειτονιές. Να νιώθουν παντού ανεπιθύμητοι.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ