Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Εκτακτη Σύνοδο συγκάλεσε για σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη, προκειμένου να εξετάσει τους κινδύνους που εγκυμονεί το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού «Εμπολα» στη ΛΔ Κονγκό. Το τελευταίο 48ωρο διαπιστώθηκαν κρούσματα του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» από τα περίχωρα στο κέντρο της πυκνοκατοικημένης πόλης Μπαρντάκα, που έχει πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρνήθηκε ότι υπαναχωρεί στα σχέδιά της να αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση της ΕΕ, καθώς είπε σε δημοσιογράφους στη Σύνοδο Κορυφής στη Σόφια ότι η χώρα της θα αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση «όπως αποχωρούμε από την ΕΕ», θέτοντας υπό διαπραγμάτευση τις μελλοντικές τελωνειακές ρυθμίσεις.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Την αποχώρηση ειδικών δυνάμεων του στρατού της Δανίας από το Ιράκ ανακοίνωσε χτες ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Αντερς Σάμουελσον, επικαλούμενος τη νίκη κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Η Δανία διαθέτει από τον Αύγουστο του 2016 μερικές δεκάδες κομάντος στο Ιράκ, με βασική αποστολή να εκπαιδεύουν και να συμβουλεύουν τις ιρακινές Ενοπλες Δυνάμεις, να τους παρέχουν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και τακτική αεροπορική υποστήριξη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ