Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Είκοσι σχολεία του Κολοράντο, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Κολουμπάιν, όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν, τέθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταζητούν μία 18χρονη που κυκλοφορεί στην Πολιτεία του Κολοράντο «οπλισμένη» και με αμφίεση στρατιωτικής παραλλαγής. Εκπρόσωπος τοπικού σερίφη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η 18χρονη να σχεδιάζει επίθεση σε σχολεία της περιοχής ενόψει της 20ής επετείου από το άγριο φονικό σε σχολείο του Κολουμπάιν.

ΚΑΪΡΟ.-- Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης τροποποιήσεις του Συντάγματος που ανοίγουν το δρόμο στον Πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία τουλάχιστον έως το 2030.

ΡΙΑΝΤ.-- Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από ένα εξάμηνο πραγματοποίησε χτες ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί. Στις αρχές Απρίλη είχε πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη στον Ιράν, που θεωρείται ισχυρός γεωπολιτικός αντίπαλος της Σαουδικής Αραβίας. Την ίδια περίοδο, η Σαουδική Αραβία άνοιξε το προξενείο στη Βαγδάτη για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, ανακοινώνοντας παράλληλα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 1 δισ. δολαρίων στο Ιράκ.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές έγιναν χτες στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα, την Ινδονησία, όπου δικαίωμα ψήφου είχαν σχεδόν 190 εκατομμύρια. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον απερχόμενο Πρόεδρο, τον 57χρονο (πρώην επιχειρηματία επίπλων) Τζόκο Γουιντόντο, μέχρι και 10 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι του 67χρονου κυριότερου αντιπάλου του Πραμπόβο Σουμπιάντο, πρώην στρατηγού των ειδικών δυνάμεων.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org