Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ: Τμήμα του παραλιακού δρόμου της Πλατάνας του Δήμου Κύμης υπέστη κατάπτωση, με αποτέλεσμα τη δυσχερή και επισφαλή πρόσβαση στο λιμάνι της Κύμης, τη νήσο Σκύρο και την ενδοχώρα του Δήμου. Επιπλέον υπάρχουν σοβαρότατοι κίνδυνοι κατάρρευσης των παρακείμενων στο δρόμο σπιτιών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Τι μέτρα θα πάρουν άμεσα για την προστασία από τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις, για τη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Κύμης και συνολικά του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας;

-- Τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για τη δημιουργία ασφαλούς σύγχρονου οδικού δικτύου στο Νομό Εύβοιας;

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ: Ολο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του εμπορικού λιμένα της Μυτιλήνης από την καρδιά της πόλης στη θέση Καρά Τεπέ, σύμφωνα και με την ήδη υπάρχουσα μελέτη του καθηγητή του ΕΜΠ Ε. Μουντζούρη. Η θέση ενός λιμανιού στο κέντρο της πόλης, όπου δέχεται και εμπορικά και επιβατηγά πλοία εξυπηρετούσε τις ανάγκες άλλων εποχών. Με τα σημερινά δεδομένα, η κίνηση τόσο των επιβατηγών όσο και των εμπορικών πλοίων στο λιμάνι έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού, να προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους του κέντρου και να αυξάνονται οι κίνδυνοι ατυχημάτων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Γκιόκας και Διαμάντω Μανωλάκου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

-- Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόταση μεταφοράς του λιμανιού αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής και βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση, για ποιους λόγους δεν έχει πραγματοποιηθεί;

-- Τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για τη μεταφορά του λιμένα;

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΚΥΜΗΣ: Ο δρόμος Αλιβερίου - Καρύστου σε πολλά τμήματα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, οδηγούς και επιβάτες.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής. Μετά από πολλά χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άρχισε η κατασκευή ορισμένων τμημάτων του δρόμου, αλλά δυστυχώς σημειώνεται δραματική καθυστέρηση στην αποπεράτωση, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ. Πόρτο Λάφια, Στύρα, Πολυπόταμο το έργο έχει σταματήσει. Καθυστέρηση σημειώνεται και στο τμήμα του δρόμου Αλαμανέικα στην είσοδο της Καρύστου, μέχρι την τοποθεσία Χωνί, σε περιοχή που γίνονται επικίνδυνες κατολισθήσεις.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση:

-- Για να προχωρήσουν και να τελειώσουν το γρηγορότερο δυνατό τα έργα που άρχισαν και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ασφαλής, σύγχρονος, δρόμος που θα συνδέει το Αλιβέρι με την Κάρυστο.

-- Για να αρχίσει η κατασκευή νέου δρόμου Χαλκίδας - Αλιβερίου και Αλιβερίου - Κύμης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ