Κυριακή 18 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (18/11)
  • Ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε
    Ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε
    Με την «Τραβιάτα» του Βέρντι αρχίζει η νέα καλλιτεχνική περίοδος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η όπερα παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου, χορογραφία Φάουστα Ματσουκέλι. Τους ρόλους ερμηνεύουν διαδοχικά: Μάρθα Αράπη - Αλεξία Βουλγαρίδου, Εμιλ Ιβανόφ - Γιάννης Χριστόπουλος, Ανδρέας Κουλουμπής - Κύρος Πατσαλίδης, Μαρία Μαρκέτου - Λυδία Αγγελοπούλου, Νίκος Στεφάνου - Κωνσταντίνος Παλιατσάρας κ.ά. Παραστάσεις ακόμη στις 20, 21, 23, 24, 25, 27, 28/11 και 2, 5, 6, 7/12.
  • Κοντσέρτα των Βιβάλντι, Μπαχ και Μότσαρτ παρουσιάζει η Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 11.30 το πρωί, στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30μμ, εμφανίζεται το φωνητικό σύνολο «Χίλιαρντ Ανσαμπλ».
Δευτέρα (19/11)
  • Εγκαινιάζεται (8μμ) στην αίθουσα τέχνης «ροδαυγή» (Λόφου Νυμφών 3 και Λεωφ. Κρυονερίου, Αγ. Στέφανος) έκθεση ζωγραφικής του Αλτουνιάν με τίτλο «Καθημερινές σκηνές».
Τρίτη (20/11)
  • «Τα εργαστήρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται (8μμ) στο Μέγαρο Εϋνάρδου του Μ.Ι.Ε.Τ. (Αγίου Κωνσταντίνου 20). Διοργανώνεται από «Τα Νέα της Τέχνης», σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Θα μιλήσουν οι: Χρόνης Μπότσογλου, Δημοσθένης Κοκκινίδης και η Αρτεμις Καρδουλάκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16/12.
  • Ο γνωστός πιανίστας Ούβε Μάτσκε δίνει το πρώτο του ρεσιτάλ ως Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 8.30μμ, στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου (Εγνατίας 156, Θεσσαλονίκη), με ελεύθερη είσοδο. Ερμηνεύει έργα Μπαχ, Λιστ και σε πρώτη εκτέλεση έργο του νέου συνθέτη Κώστα Τσούγκρα.
  • Γλυκερία - Χρήστος Νικολόπουλος, στη «Μέδουσα»
    Γλυκερία - Χρήστος Νικολόπουλος, στη «Μέδουσα»
    «Ταξίδι στη χώρα του χαρτιού και του ξύλου» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Περικλή Γουλάκου, που εγκαινιάζεται (8μμ) στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3).
Τετάρτη (21/11)
  • Ο χαρισματικός Ρώσος πιανίστας Αρκάντι Βολοντός δίνει ρεσιτάλ (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Μπραμς, Σούμαν, Σούμπερτ και Λιστ.
Πέμπτη (22/11)
  • Συνεχίζεται και αυτό το τριήμερο (Πέμπτη - Σάββατο), στη Μουσική Σκηνή Πειραιά (Ασκληπιού και Κάστορος 48, τηλ. 4120510) το πρόγραμμα που παρουσιάζουν οι Κώστας Μάντζιος, Δημήτρης Ζμπέκος, Αγγελος Χρονάς, Αννα Μαρία Κάλφα και Χαρά Πετρίδου.
  • Για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίζεται η έκθεση του Ευθύμιου Ευθυμιάδη στην γκαλερί «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Παρουσιάζονται έργα με μεικτή τεχνική πάνω σε ξύλο ή καμβά.
Παρασκευή (23/11)
  • Η Γλυκερία και ο Χρήστος Νικολόπουλος ξεκινούν (10.30μμ) τις εμφανίσεις τους στη «Μέδουσα» (Μακρή 2, Μακρυγιάννη, 9218272). Μαζί τους στο τραγούδι οι: Πέτρος Ιμβριος, Ηλίας Μακρής, Μαρία Σπυροπούλου, Βίκυ Κύρου.
  • Αφιερωμένη στον Χρόνη Αηδονίδη είναι η βραδιά (8μμ), στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11).
  • Ξεκινά (10.30μμ) το ροκ τριήμερο στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, Κουκάκι, 9239588) με τους «Magic de Spell» και τους «No Habla».
  • Εργο του Ευθύμιου Ευθυμιάδη
    Εργο του Ευθύμιου Ευθυμιάδη
    «Τα τραγούδια της νύχτας» παρουσιάζει ο Κώστας Θωμαΐδης, σήμερα και αύριο, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 7777427).
Σάββατο (24/11)
  • Η Ενωση Ζακυνθίων «Ο Αγιος Διονύσιος» και η Εστία Ν. Σμύρνης παρουσιάζουν στις 7.30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας (πλατεία Ν. Σμύρνης), την έκδοση της εφημερίδας «Ερμής» Ζακύνθου «Απάνθισμα Χιλιετίας».
  • Συναυλία των «Ενδελέχεια» στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).

«Τραβιάτα» από την Εθνική Λυρική Σκηνή
«Τραβιάτα» από την Εθνική Λυρική Σκηνή


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ