Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ κονσερβοποιίας, που βρίσκεται στην εθνική οδό Βέροιας - Νάουσας κάηκε ολοσχερώς χτες από φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, για άγνωστους λόγους. Δεν κινδύνευσαν εργαζόμενοι, ενώ στην περιοχή που καλύφθηκε από πυκνούς μαύρους καπνούς έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ με την οποία ρυθμίζονται εκκρεμότητες σε θέματα οικοδόμησης σε οικόπεδα που αποκτούν πρόσβαση σε δρόμο με την παραχώρηση εδαφικών λωρίδων («τυφλά» οικόπεδα) και βρίσκονται εντός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους, υπέγραψε η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι οικοδομικές άδειες που έχουν ήδη εκδοθεί, έως τις 28 Ιανουαρίου 2010, είναι νόμιμες. Αναθεωρήσεις αυτών μπορούν να γίνουν εφόσον οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/1986, ότι είναι σε γνώση τους πως οι διατάξεις στις οποίες στηρίζονται έχουν κριθεί ανίσχυρες, σύμφωνα με την 1828/2008 απόφαση του ΣτΕ.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθήνας στην ανέγερση σε αρχαιολογικό χώρο της Πλάκας (οδός Θεμιστοκλέους) του Συνοδικού Μεγάρου που μετονομάστηκε σε «Μητροπολιτικό Μουσείο». Ωστόσο, το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμό 224/2010 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών απέτρεψε την οικοδόμηση του Συνοδικού Μεγάρου λόγω των αρχαίων ευρημάτων που υπάρχουν στο οικόπεδο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ