Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΒΟΛΟΣ: Δίωρες στάσεις εργασίας έκαναν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι 29 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ» στη βιομηχανική περιοχή Βόλου, όπου από το Μάη του 2012 η εταιρεία έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία. Εξω από την πύλη βρέθηκαν εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Βόλου.

«ΑΘΗΝΑΙΟΝ»: Τρίωρη στάση εργασίας θα κάνουν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στις κλινικές «Αθήναιον» και στο υποκατάστημα του Συντάγματος και ταυτόχρονη συγκέντρωση έξω από την κλινική οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Euromedica», στον οποίο ανήκουν τα ιδρύματα. Διαμαρτύρονται για την απλήρωτη εργασία, στην οποία τους έχει καταδικάσει η εργοδοσία εδώ και οκτώ μήνες.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Η πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ που ακυρώνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών και δώρων που έγιναν από το 2012 και μετά (σε κύριες και επικουρικές) και αφορά σε πρώτη φάση 800.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ, αναμένεται να καθαρογραφεί. Σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο, κρίνει ως παράνομες όχι μόνο τα «κουρέματα» που έγιναν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά ακόμη και στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας.

«ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών θα κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ» (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων). Ζητάνε άμεση απόσυρση κάθε νομικής ενέργειας κατά των 70 συναδέλφων τους που έχουν κριθεί με τελεσίδικες Εφετειακές αποφάσεις ως «αορίστου χρόνου». Αμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων που είχαν τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας και αργία κ.ά.

ΟΜΙΛΟΣ «ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ»: Τετράωρη στάση εργασίας έκαναν ξανά χτες οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Σκουλούδη» (ΕΥΒΟΪΚΗ ΑΕ, ΙΝΟ ΑΕ), διεκδικώντας δεδουλευμένα. Την κινητοποίηση αποφάσισε το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Η εργοδοσία, για μία ακόμη φορά, δεν τηρεί το πρόγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων, ούτε την αναπροσαρμογή που έκανε.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ