Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Συγχωνεύσεις

«Η αγορά των μεγάλων συγχωνεύσεων που για πολύ καιρό βρίσκονταν σε "χειμέρια νάρκη" αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια αναθέρμανσης (...) Στην Ευρώπη οι συμφωνίες καθοδηγήθηκαν εν μέρει από το "κύμα" εταιρικής αναδιάρθρωσης, ενώ δε λείπουν και οι συμφωνίες στο πλαίσιο των οποίων μικρότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εξαγοράζονται από αμερικανικούς ομίλους» (το άρθρο σε «Wall Street Journal»/«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Προειδοποίηση...

«Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Γερμανία πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επιδεινωθούν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών στην περίπτωση που η προσφυγή που κατατέθηκε από ομάδα Γερμανών δικηγόρων στη δικαιοσύνη της χώρας κατά του Ντόναλντ Ράμσφελντ για εγκλήματα πολέμου έχει συνέχεια. "Εάν κάποιος τυχοδιώκτης εισαγγελέας θελήσει να αποδυθεί σε μια τιποτένια δικαστική δίωξη αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών" δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Λόρενς Ντιρίτα» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

«Εμπροσθοφυλακή»!

«Θέλουμε και μπορούμε να βγούμε μπροστά (...) να γίνουμε μια πολιτική εμπροσθοφυλακή. Να σας φέρω ένα παράδειγμα: Το θέμα των συμβασιούχων. Ο ΣΥΝ με τη διορατική και θετική του παρέμβαση για την αξιοποίηση μιας οδηγίας της ΕΕ μπόρεσε και συνέβαλε στο να γίνει ένα κίνημα για το οποίο η εφημερίδα σας και άλλες εφημερίδες ασχολούνται κάθε μέρα σχεδόν επί τόσα χρόνια» (ο Αλ. Αλαβάνος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Εν ψυχρώ...

«"Η ένοπλη βία έχει βλάψει τα δίκαια αιτήματα του λαού μας και ως εκ τούτου πρέπει να τερματιστεί". Τάδε έφη ο πρόεδρος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση αποκηρύσσοντας για πρώτη φορά δημόσια την ένοπλη Ιντιφάντα» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ