Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ατύχημα λεωφορείο στην επαρχία Σινγιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας. Το ατύχημα σημειώθηκε στον ορεινό δρόμο μεταξύ της κομητείας Ακί και της μικρής πόλης Ατούξ, ενώ τα περισσότερα θύματα είναι μαθητές, που συνοδευόμενοι από τους γονείς τους πήγαιναν για ιατρικές εξετάσεις.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις αγρότες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, στα προάστια του Νέου Δελχί, στην Ινδία. Οι αγρότες ζητούσαν αποζημίωση της γης τους που απαλλοτριώθηκε πρόσφατα.

ΒΟΜΒΑΗ.-- Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω κατάρρευσης κτιρίου και ακόμα 25 τραυματίστηκαν στην ινδική πόλη της Βομβάης. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ακόμα 10 άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι στα ερείπια, ενώ σύμφωνα με τις αρχές η κατάρρευση προκλήθηκε λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, που έχριζε επισκευών και δεν ήταν ασφαλές για τους κατοίκους του.

ΑΝΟΪ.-- Συνεχίζονται οι πλημμύρες στο βόρειο Βιετνάμ, με τον μέχρι σήμερα απολογισμό των νεκρών να φτάνει τους 120, ενώ η κυβέρνηση πασχίζει να παράσχει βοήθεια στους πληγέντες. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις τροπικής καταιγίδας με αποτέλεσμα 11 επαρχίες να πληγούν από αυτές και τις ζημιές να εκτιμώνται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ