Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισραηλινοί Εβραίοι και Αραβες πολίτες διαδήλωσαν μαζί κατά δεκάδες χιλιάδες το βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ απαιτώντας την άμεση απόσυρση του επαίσχυντου νόμου περί «Εβραϊκού Κράτους», που ψήφισε πριν από μερικές βδομάδες η ισραηλινή Βουλή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, ανακοίνωσε χτες πως στις πλημμύρες των τελευταίων τριών βδομάδων σε αρκετές περιοχές της χώρας πνίγηκαν τουλάχιστον 23 άτομα, έμειναν άστεγες πάνω από 8.900 οικογένειες και σημειώθηκαν καταστροφές σε βασικές υποδομές και υπηρεσίες.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στις Φιλιππίνες ανακοίνωσε χτες πως ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε θα επισκεφθεί στο Ισραήλ από τις 2 έως τις 5 Σεπτέμβρη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου συζητώντας συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της γεωργίας, της αντιτρομοκρατίας, της απασχόλησης. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη Φιλιππινέζου Προέδρου αφότου Ισραήλ - Φιλιππίνες σύναψαν διπλωματικές σχέσεις το 1957. Το δρόμο περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων φαίνεται πως μεταξύ άλλων άνοιξε πρόσφατη συμφωνία με ισραηλινό μονοπώλιο πολεμικής βιομηχανίας που πέτυχε την πώληση σημαντικής ποσότητας πυροβόλων, όπλων και πυρομαχικών για τις φιλιππινέζικες αστυνομικές δυνάμεις.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ