Σάββατο 14 Μάρτη 2020 - Κυριακή 15 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Σε επιστολή τους φαντάροι από τη Λέσβο σημειώνουν:

«Καταδικάζουμε τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο, όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους ομάδες φασιστοειδών και με ανοχή της κυβέρνησης έχουν αναλάβει έργο συνοριοφυλάκων, δίνοντας πάτημα για αξιοποίηση από την τουρκική κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία της γείτονος χώρας, ρίχνοντας επιπλέον λάδι στη φωτιά.

Καταδικάζουμε επίσης τις καταστροφικές πυρκαγιές στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου μόνο κεραυνό εν αιθρία δεν αποτελούν, αλλά φαίνεται να είναι μέρος σχεδίου εκείνων που επιδιώκουν περαιτέρω εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε φωνές που θεωρούν ως απειλή για την εδαφική κυριαρχία της χώρας μας τους πρόσφυγες και μετανάστες, και προτάσσουμε την εναντίωσή μας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΕΕ - ΝΑΤΟ, που είναι σύμφωνες και υπεύθυνες για το αιματοκύλισμα που διεξάγει η Τουρκία στη Συρία.

Στηρίζουμε τον λαό της Λέσβου στον αγώνα για κλείσιμο των δομών και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων! Τα γεγονότα έδειξαν ότι έχει τη δύναμη να επιβάλει τη θέλησή του, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής, κι έτσι πρέπει να συνεχίσει!

Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί! Ανυπακοή στις Συμφωνίες Δουβλίνου και ΕΕ - Τουρκίας! Να μη γίνουν η Λέσβος και η Ελλάδα αποθήκη ψυχών!

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και αποστολή στις χώρες προορισμού, κλείσιμο όλων των δομών!

Με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ να γίνεται η καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών στα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες!».

***

Στρατιώτες από το 649 ΤΕ Σάμου μας γράφουν:

«Μόνιμο θέμα συζήτησης στη Σάμο είναι η έκρυθμη κατάσταση με το Προσφυγικό καθώς και τα γεγονότα στον Εβρο, που μόνο αδιάφορους δεν μπορούν να μας αφήνουν. Τις προηγούμενες μέρες γίναμε θεατές της τακτικής της κυβέρνησης να στέλνει ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις.

Τα δίκαια αιτήματα των κινητοποιήσεων ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή δομών μάς βρίσκουν σύμφωνους. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει αμέσως ταξιδιωτικά έγραφα, ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Αντί αυτού, τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση έχει στείλει δυνάμεις καταστολής ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες στον Εβρο μιλώντας για ασύμμετρη απειλή.

Δεν βγάζει άχνα όμως για την προκλητικότητα της κυβέρνησης Ερντογάν, όπως και για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, που δημιουργεί καραβάνια προσφύγων. Παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της θητείας μας, η φύλαξη των συνόρων είναι δεδομένη για εμάς που υπηρετούμε στην παραμεθόριο, ενάντια σε όποιον θελήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Είναι απαράδεκτο όμως η κυβέρνηση να τοποθετεί τις Ενοπλες Δυνάμεις απέναντι σε άοπλους ανθρώπους, βάζοντας τη στρατευμένη νεολαία της χώρας μας σε επικίνδυνο ρόλο. Εάν η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει τσαμπουκά, να το κάνει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που έχουν μετατρέψει τη χώρα και τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.

Να μαζέψει τώρα τις ένοπλες φασιστικές συμμορίες που δρουν - περιπολούν κατά μήκος των συνόρων, ανενόχλητες από τις αρχές και ουσιαστικά νομιμοποιείται η φασιστική τους δράση.

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Στεκόμαστε απέναντι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, που στερούν από τους ίδιους ανθρώπους το δικαίωμα στη ζωή».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ