Σάββατο 14 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

«COCA - COLA» - ΒΟΛΟΣ: Το απόγευμα της Τετάρτης, μια μέρα πριν από την απεργία, οι εργαζόμενοι στην «Κόκα - Κόλα», στο Βόλο, με απόφαση του σωματείου τους, ξεκίνησαν την κατάληψη του εργοστασίου, αντιδρώντας στην απόφαση της πολυεθνικής να διακόψει τη λειτουργία του. Η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι η διακοπή λειτουργίας γίνεται στο πλαίσιο «επενδυτικού προγράμματος» ύψους 24 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το οποίο η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου του Βόλου και οι αποθηκευτικοί χώροι της Κ. Κηφισιάς θα ενσωματωθούν στις εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί όλο το λαό του Βόλου να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή του. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι αύριο Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα και Τρίτη 16 και 17 Νοέμβρη θα ακολουθήσει 48ωρη απεργία, όπως αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση που έγινε χτες.

ΒΙΣ: Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία - μέλη της να μετατρέψουν τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη σε μέρα αλληλεγγύης στους απεργούς στην επιχείρηση ΒΙΣ στο Βόλο (όμιλος Φιλίππου) με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στα εργοστάσια, στις αποθήκες, ακόμα και σε γραφεία του ομίλου Φιλίππου που βρίσκονται σε κάθε πόλη. Παράλληλα, με συγκέντρωση οικονομικής και υλικής βοήθειας προς τους απεργούς που θα παραδοθεί, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την ίδια μέρα, στο εργοστάσιο του Βόλου.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Κινητοποίηση στους σταθμούς των διοδίων σε Τραγάνα και Μαυρομαντήλα οργανώνουν σήμερα, Σάββατο, από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ., οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στη Φθιώτιδα. Καλούν τους κατοίκους της περιοχής να συστρατευτούν στην προσπάθεια να απελευθερωθούν οι δρόμοι από τα διόδια και να αποκτήσει ο λαός ασφαλείς, γρήγορες και φτηνές συγκοινωνίες και μεταφορές.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ