Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Δίωρες αποχές απ' όλες τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες της Γραμματείας των δικαστηρίων πραγματοποιούν καθημερινά οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 17 μέχρι τις 22 Μάη και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης.

ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Την προηγούμενη απόφασή της, για την καύση των νεκρών επανέλαβε χτες, η Ιεραρχία της Εκκλησίας. Σύμφωνα με αυτή, «για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς η Εκκλησία γνωρίζει ως μοναδικό τρόπο αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος την ταφή» και «η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση για την καύση των νεκρών για τους ετεροδόξους και ετεροθρήσκους».

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ κρίθηκε χτες ο Αρης Σειρηνίδης μετά την απολογία του με υπόμνημα, στην β' ειδική ανακρίτρια, για την επίθεση σε βάρος λεωφορείου των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Ο Α. Σειρηνίδης αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που τον «έδειξαν» ως δράστη της επίθεσης και χαρακτήρισε πολιτική τη σε βάρος του δίωξη. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι την περίοδο εκείνη γίνονταν αρκετές διαδηλώσεις και οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες λόγω των δακρυγόνων, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι βέβαιο ότι η μάσκα αυτή ανήκει στο δράστη της επίθεσης. Να υπενθυμίσουμε ότι πειστήριο ήταν το γενετικό υλικό από το πορτοφόλι του Σειρηνίδη, που ταυτιζόταν, σύμφωνα με την αστυνομία, με το γενετικό υλικό από χειρουργική μάσκα που βρέθηκε στην περιοχή. Για τις μαρτυρικές καταθέσεις ο Σειρηνίδης υποστηρίζει ότι είναι αντιφατικές, αφού περιγράφουν διαφορετικά χαρακτηριστικά για το δράστη από τα δικά του.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ