Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Με προκήρυξη σε USB στικάκι, η πρωτοεμφανιζόμενη αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή», ανέλαβε χτες την ευθύνη για τη βόμβα στο σπίτι του εφοπλιστή Ν. Τσάκου, η οποία είχε εκραγεί στις 27 Μάρτη. Η βόμβα είχε εκραγεί στις 20.30, έξω από το σπίτι του εφοπλιστή, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το «Ηρώδειο», στη συμβολή Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων. Πριν την έκρηξη είχε προηγηθεί, στις 20.05, τηλεφώνημα από άγνωστο στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Οπως διαπιστώθηκε μετά τις έρευνες των αστυνομικών, η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σχολική τσάντα, μέσα σε παρτέρι, δίπλα στον μαντρότοιχο της κατοικίας του εφοπλιστή. Χτες, άγνωστος τηλεφώνησε λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ανέφερε ότι έχει αφεθεί φάκελος με το στικάκι στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή.

ΣΥΓΝΩΝΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ - EUROBANK: Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής σχετικά με τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με τη Eurobank.

ΥΠΟΘΕΣΗ «SIEMENS»: Κλήσεις για απολογία σε 13 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της «Siemens» (Γερμανία) απέστειλαν οι εφέτες ανακριτές, της υπόθεσης με τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο πρώην πρόεδρος της «Siemens». Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους 13 έχουν προκύψει στοιχεία από τις έρευνες των ελληνικών δικαστικών αρχών αλλά και των γερμανικών. Τα στοιχεία αφορούν σε μίζες ή διακίνηση «μαύρου χρήματος» σε Ελληνες αξιωματούχους και κρατικά στελέχη. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές έδωσαν προθεσμία 2 μηνών για να προσέλθουν σε απολογία, διαφορετικά θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψής τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ