Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δήλωσε ότι η Ρωσία προσφέρει σημαντικό οπλισμό για να ενισχυθεί ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας» που δίνει η Μανίλα ενάντια σε αυτονομιστικές οργανώσεις. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σύντομα αναμένεται να παραδοθεί στις Φιλιππίνες μια παρτίδα 5.000 Καλάσνικοφ.

ΑΝΟΪ.-- Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από πλημμύρες που έπληξαν το κεντρικό Βιετνάμ, ενώ δεκάδες ακόμα συνεχίζουν να αγνοούνται.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Ο υπουργός Αμυνας της Μαλαισίας Χουσεΐν Χισαμουντίν δήλωσε, σύμφωνα με το «Ασοσιέτεντ Πρες», ότι η χώρα του μαζί με την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες ξεκίνησαν συντονισμένες εναέριες περιπολίες, δυναμώνοντας την κοινή ετοιμότητα και δράση κατά δυνάμεων του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή. Ο ίδιος είπε ότι εδώ και ένα τετράμηνο έχουν ξεκινήσει κοινές περιπολίες και στη θάλασσα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, εκμυστηρεύτηκε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει 30% πιθανότητες να ολοκληρώσει τη θητεία του. Αυτό τουλάχιστον μετέδωσε χτες το δίκτυο CNN, επικαλούμενο πηγές που μίλησαν στο περιοδικό «Vanity Fair». Ο Μπάνον φέρεται να προειδοποίησε τον Τραμπ αρκετούς μήνες πριν ότι η μεγαλύτερη απειλή για την προεδρία του δεν είναι η αποπομπή του από το Κογκρέσο, αλλά η ειδική 25η τροπολογία (25th Amendment), που μπορεί να επιτρέψει στην κυβέρνησή του να ψηφίσει για την απομάκρυνσή του από την προεδρία.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις περίπου 15.000 ανθρώπων στην επαρχία Ορόμια της Αιθιοπίας είχαν χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έξι ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 30. Το πρακτορείο ΑΡ, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ανέφερε ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Ουολίσο της επαρχίας Ορόμια, που γινόταν έναντι της κυβέρνησης «και της κυρίαρχης ελίτ». Στην Ορόμια, που είναι η μεγαλύτερη πολιτεία της Αιθιοπίας, σημειώνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από το τέλος του 2015.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ