Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΒΑΤΗΣ της λεωφορειακής γραμμής Πέραμα - Πειραιάς πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι τον ελεγκτή που έκανε έλεγχο εισιτηρίων. Το περιστατικό συνέβη χτες το απόγευμα στο Κερατσίνι και ο ελεγκτής μεταφέρθηκε στο «Αττικό» Νοσοκομείο με τραύματα στη κοιλιακή χώρα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης αναζητείται.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ του πατέρα ενός από τους κατηγορουμένους που βρίσκεται προφυλακισμένος και εμφανίζεται στο δικαστήριο, συνεχίστηκε χτες η δίκη στον Κορυδαλλό για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οπως είπε στο δικαστήριο ο πατέρας του κατηγορούμενου, δεν κάλεσαν το γιο του να παρουσιαστεί στον ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις και να αποτρέψει την προφυλάκισή του. Οταν μετά από 4 μήνες βγήκε ένταλμα σύλληψης, το παιδί έλειπε στο εξωτερικό και τα έμαθε όλα από τον πατέρα του. Τότε ένοιωσε καχύποπτα γιατί δεν τον είχαν καλέσει πριν το ένταλμα, πίστεψε ότι για λόγους πολιτικούς ήθελαν να τον προφυλακίσουν. Να σημειωθεί, ότι είχαν βρεθεί αποτυπώματα του νεαρού κατηγορούμενου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε τηλέφωνα στο σπίτι του ενός από τους κατηγορούμενους που έμενε στο Χαλάνδρι.

ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΔΙΚΩΝ: Την αντίθεσή της εκφράζει η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην κατάργηση τρίτης αναβολής στις δίκες, όπως προβλέπει ο νόμος 3904/2010. Κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου ο εισηγητής Εμ. Καλούδης υποστήριξε ότι η χορήγηση τρίτης αναβολής είναι στην αποκλειστική κρίση του δικαστηρίου και πως οι δικαστές της έδρας έχουν την ευχέρεια να κρίνουν αν πρέπει να χορηγηθεί τρίτη αναβολή. Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ανέφερε ότι η επίμαχη διάταξη είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την αρχή της αναλογικότητας. Τελικά, οι αρεοπαγίτες με πλειοψηφία 26-15 έκριναν να μη λάβουν απόφαση για την επίμαχη διάταξη και να επιληφθούν του θέματος το Μάη.

ΕΠΙΘΕΣΗ σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε χτες το μεσημέρι από αγνώστους που με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων της EUROBANK επί της οδού Σόλωνος και της ALPHA BANK στη Χαρ. Τρικούπη.

ΚΛΗΣΗ σε απολογία για τις αρχές Μάη έλαβε η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη - Βουλγαράκη από την εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Καλείται να απολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, που αφορούν τ' αδικήματα της συνέργειας σε απιστία, της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη 14 Απρίλη, στο 14ο πολιτικό τμήμα του Εφετείου Αθήνας, η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού και νυν αρχιφύλακα των φυλακών Νέων Αυλώνα, Αντώνη Αραβαντινού, κατά του δημοσιογράφου Νίκου Βαφειάδη, ύστερα από αναίρεση της εφετειακής απόφασης από τον Αρειο Πάγο. Με την αγωγή ο Αντ. Αραβαντινός ζητεί να του επιδικαστούν 150.000 ευρώ ως ηθική βλάβη για άρθρο του δημοσιογράφου που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1997 στο περιοδικό «ΜΕΤΡΟ» σχετικό με την κατάσταση στις φυλακές. Να σημειωθεί, ότι την αγωγή του αρχιφύλακα έχουν απορρίψει με αποφάσεις τους τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο της Αθήνας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ανάμεσα σε μέλη τού «Δεν Πληρώνω» και του βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μαγκούφη σημειώθηκε στα διόδια Αγίας Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας.

ΔΙΩΞΕΙΣ σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε 14 οικονομικούς επιθεωρητές και ελεγκτές Εφοριών που έκαναν παράνομους επανελέγχους σε επιχειρήσεις, ΟΤΑ και εκκλησιαστικούς φορείς, ζημιώνοντας το Δημόσιο.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του Συμβουλίου Εφετών αφέθηκαν προσωρινά ελεύθερα με περιοριστικούς όρους τα τρία από τα έξι άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ