Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η συγκέντρωση του ΚΚΕ

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ, την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απρίλη στο Σύνταγμα, στις 7.30 το απόγευμα, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της οργάνωσης του λαού. Είναι ένα κάλεσμα συμπόρευσης, κοινής δράσης και συστράτευσης με γνώμονα τα συμφέροντα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα, που η επίθεση κυβέρνησης, πλουτοκρατίας και τρόικας οξύνεται διαρκώς, σήμερα που ο λαός βιώνει καθημερινά στην πράξη τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, γίνεται ξεκάθαρο πως πρέπει να δοθεί ενιαία και ηχηρή απάντηση. Απάντηση, όμως, που όχι μόνο θα προστατεύει το λαϊκό συμφέρον, αλλά ταυτόχρονα θα δίνει διέξοδο και προοπτική στον αγώνα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας επιδιώκουν να δώσουν «λύσεις» με παραλλαγές της ίδιας πολιτικής για τη διαχείριση του χρέους και των ελλειμμάτων και στόχο να τα φορτώσουν στις πλάτες του λαού. Η απάντηση που δίνουν στην αντιδραστική εφαρμοζόμενη πολιτική είναι στην ουσία συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλο πρόσωπο. Το «άλλο μείγμα πολιτικής» που ζητά η ΝΔ, ο «σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου» του ΛΑ.Ο.Σ. ακόμη και η «μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους» που ζητά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε συνιστούν σε καμιά περίπτωση πολιτική προς όφελος του λαού. Δεν αρνούνται το δρόμο που έχουν χαράξει η κυβέρνηση - πλουτοκρατία - ΕΕ - ΔΝΤ. Ισα - ίσα προωθούν το δρόμο ανάπτυξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων, που φέρνει περισσότερα δεινά στο λαό.

Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά τμήματα του λαού βρίσκονται ήδη σε διαδικασία πτώχευσης. Ολο αυτό το διάστημα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία για το ποιες πολιτικές και ποιες παραλλαγές αυτών των πολιτικών έχουν οδηγήσει σήμερα την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Η εμπειρία αυτή, δεν μπορεί να μείνει «γράμμα κενού περιεχομένου». Η απάντηση δε βρίσκεται ούτε σε «τυφλά ξεσπάσματα», ούτε σε λύσεις κεντροαριστερών κυβερνήσεων. Οριστική λύση προς όφελος του λαού, μπορεί να υπάρξει μόνο στην κατεύθυνση των ριζικών αλλαγών στην οικονομία και στην κοινωνία προς όφελος των παραγωγών του πλούτου. Αυτήν την πρόταση καταθέτει στο λαό το ΚΚΕ.

Σήμερα, ο λαός έχει μπροστά του δύο επιλογές: Απ' τη μια, τη συνέχιση του ίδιου δρόμου, της χρεοκοπίας και της πτώχευσης των λαϊκών νοικοκυριών, των εργαζομένων, της κατάργησης βασικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα. Απ' την άλλη, είναι ο δρόμος του αγώνα, της συστράτευσης και της συσπείρωσης που θα απαντάει τόσο στα καθημερινά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει και την οριστική διέξοδο και προοπτική. Οι εργαζόμενοι ξέρουν, μέσα απ' την ίδια τους την πείρα, πως πλούτος υπάρχει. Τον παράγουν οι ίδιοι κάθε μέρα. Αυτός ο πλούτος, που τώρα κλέβουν οι καπιταλιστές, ανήκει στο λαό και πρέπει να τον διεκδικήσει μέσα από οργανωμένη πάλη, για τις σύγχρονες ανάγκες του, για τη λαϊκή εξουσία. Αυτά πρέπει να σηματοδοτήσει η συγκέντρωση του ΚΚΕ ως μία αποφασιστική λαϊκή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και την προοπτική διεξόδου υπέρ του λαού. Που σημαίνει ότι οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες, οι οπαδοί μας από τώρα οργανώνουν τη δράση με τους ανθρώπους του μόχθου που αναζητούν διέξοδο για μαζική μαχητική συμμετοχή στη συγκέντρωση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ