Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ αλλά και πολιτικά αντίποινα απειλεί η Δύση, κι ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, τη Ρωσία εξαιτίας των επιχειρήσεων που διεξάγουν οι ομοσπονδιακές στρατιωτικές δυνάμεις στην Τσετσενία για την εξάρθρωση των εκεί φίλο-δυτικών ισλαμιστών (σελίδα 17).

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Μετά από την ανακοίνωση της επανάληψης των συνομιλιών με τη Συρία, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ καλείται, όπως φαίνεται, να πείσει και τον ισραηλινό λαό για την ορθότητα της επιλογής του (σελίδα 19).

ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο το Γενάρη του 2001, ζήτησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» (σελίδα 29).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενας εφιάλτης με ονοματεπώνυμο. Πολυεθνικές πραγματοποιούν κέρδη μεγαλύτερα από το ΑΕΠ χωρών όπως η Ελλάδα και έχουν στον έλεγχό τους το 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου. Το 1/5 της ανθρωπότητας κατέχει το 80% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά από ασιτία και έλλειψη φαρμάκων (σελίδα 31).

ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ πρόστιμα, ποινές φυλάκισης μέχρι και δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, κινδυνεύουν χιλιάδες Ελληνες μετανάστες στη Γερμανία και όλα αυτά με αποκλειστική ευθύνη της Κτηματικής Τράπεζας και των ελληνικών κυβερνήσεων (σελίδα 40).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ