Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΟΥΑΞΟΤ.-- Στη Μαυριτανία βρέθηκε χτες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να προωθήσει τις μπίζνες τουρκικών μονοπωλίων σε διάφορους τομείς. Είχε συνομιλίες με τον Μαυριτανό ομόλογό του, Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ άλλων και στον τομέα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του άνοιξε γραφείο της «Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού» (ΤΙΚΑ) στην πρωτεύουσα Νουαξότ.

ΡΙΑΝΤ.-- Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία με πρόσκληση του βασιλιά Σαλμάν ξεκίνησε χτες ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Σαάντ Χαρίρι, πρώτη φορά μετά την «ομηρία» του τον περασμένο Νοέμβρη στο Ριάντ και τις εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Φάκελος που περιείχε «άγνωστη ουσία» ανοίχθηκε αργά προχτές βράδυ σε στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσιγκτον, με συνέπεια να αισθανθούν ξαφνική αδιαθεσία 11 άτομα και από αυτά 3 να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Η επιστολή παραλήφθηκε και ανοίχθηκε στη στρατιωτική βάση Μάιερ - Χέντερσον Χολ και το κτίριο όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν εκκενώθηκε.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ