Κυριακή 10 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Σε αναζήτηση... ονειροπόλων!

«Νίκο, μόλις ξεκίνησες ένα ταξίδι με SMS σε τροπικά ταξίδια, δωρεάν χρόνια ομιλίας και... μια αστραφτερή Porsche».

Και όλα αυτά χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου! Δίνοντας, απλώς, μια μικρή «συνέντευξη». Δίνοντας - τηλεφωνικά - μερικά από τα προσωπικά μου δεδομένα. Πού γεννήθηκα, πού μένω, πόσο χρονών είμαι... Τα υπόλοιπα τα φρόντισε η «Telestet».

«Πόση δύναμη άραγε μπορεί να έχει ένα SMS; Εξαρτάται. Με την "Telestet" μπορεί να σε στείλει για ΤΑΓΚΟ στην Αργεντινή», αποφαίνεται η εταιρία στο επόμενο μήνυμά της.

Μόνο στην Αργεντινή; Στου διαόλου τη μάνα, καλύτερα. Και να βρεις εκεί - στου διαόλου τη μάνα - και την αστραφτερή «Porsche» να σε περιμένει. Και μαζί, εσύ και η «Porsche», χάρις στην «Telestet», να ξεσκιστείς στα τροπικά ταξίδια. Μια ζωή, δηλαδή, όπως στα διαφημιστικά. Να διασχίζεις... συγνώμη χτυπάει το κινητό. Ορκίζομαι, είναι αλήθεια ακριβώς σε αυτό το σημείο - λες και με παρακολουθεί - μου βαράει - για μια ακόμα φορά - η «Telestet».

«Νίκο αν κερδίσεις την "Porsche", έχεις σκεφτεί σε ποιον θα το ανακοινώσεις πρώτα;» μου γράφει.

Με έπιασε - πάλι - αδιάβαστο! Ούτε μου πέρασε από το μυαλό. Εγώ τα κλειδιά είχα στο νου μου. Γκρου η μίζα και πάμε για Αμαζόνιους... (Το δικό μου, 13 χρόνων αυτοκίνητο, χάνει λάδια, πού να πας με αυτό); Την «Porsche» και άγιος ο θεός! Σε ποιον να το πω άλλωστε; Αλλά και να θέλω να το πω, ποιος θα με πιστέψει; Γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα, δε γίνονται. Συγνώμη αλλά αυτά τα πράγματα είναι για μαλάκες. Εγώ, τουλάχιστον έτσι ένιωσα. Ξαφνικά η «Telestet» αποφάσισε να μου αλλάξει αυτοκίνητο. Και μάλιστα να με αναβαθμίσει. Με σκέφτεστε με «Porsche» να διασχίζω τα Εξάρχεια; Να ψάχνω για πάρκινγκ στη Μαυρομιχάλη; Να πηγαίνω το Σάββατο στη λαϊκή της Καλλιδρομίου; Και τι να πω στους γείτονες;

Ποιος σατανικός νους τα σκέφτηκε όλα αυτά; Αργεντινή, ταγκό, «Porsche», τζάμπα χρόνο ομιλίας. Τι ανόητα δολώματα ρίχνουνε στην αγορά; Τι χαζό αλισβερίσι είναι ετούτο; Ενα ακόμα ναρκωτικό για τη νεολαία - και όχι μόνο. Σου στέλνουν ένα ηλίθιο μήνυμα, «αν βγεις σήμερα το βράδυ και όλοι χορεύουν ΣΑΜΠΑ μάλλον κέρδισες την προηγούμενη Κυριακή και διάλεξες τη Λατινική Αμερική», αποστολέας 4444, και περιμένουν να ανταποκριθείς. Να τους απαντήσεις, να σου απαντήσουν και να μαζεύεται το χρήμα. Και η «Porsche», βέβαια, στα όνειρά σου και πολύ σου πάει. Σε θεωρούν ή δε σε θεωρούν μαλάκα, ρωτάω;

Και αυτό το «Νίκο». Από πού αυτή η οικειότητα; Γίναμε, τάχα, φιλαράκια; Ωρες είναι να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε και τα κέρδη, τι λέτε; Καλά, ξέρω, εκεί κρατιούνται οι αποστάσεις. Μπαίνει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Στο παραμύθι, όμως, όλοι αδέρφια. Πλάκα, καλαμπούρι, καινούρια - για ηλίθιους - γλώσσα. «Νίκο σήμερα έπαιξες 30 φορές διά δωρεάν χρόνο ομιλίας, χωρίς να κερδίσεις. Οσο περισσότερο παίζεις τόσο πιο κοντά έρχεσαι στην "Porsche"».

Τι λέτε, κύριοι. Οσο πιο πολύ παίζω εγώ, τόσο πιο πολύ κοντά στην «Porsche» και στα εξωτικά ταξίδια έρχεστε εσείς. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα άλλα είναι - με το συμπάθιο - για τους μαλάκες. «ΟΚ, μπορεί να μην κέρδισες, το ξέρεις, αλλά είναι ωραία που ένα απλό SMS σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι το Σαν Πάολο...». Πάει η «Porsche», πάνε τα τροπικά ταξίδια, πάει η Αργεντινή, πάει και το παθιασμένο τάγκο; Και όλα αυτά μέσα σε λίγα - ελάχιστα - εικοσιτετράωρα. Εγώ, προσγείωση στο σαράβαλο και στα βραχάκια της Βάρκιζας και η «Telestet» με τις φορτωμένες πετονιές σε αναζήτηση νέων... ονειροπόλων!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ