Κυριακή 20 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Στην καρδιά, μια κι έξω!

«

Οχι στα πόδια, σε παρακαλώ, στο στήθος! Να εδώ, στην καρδιά! Δεν πρέπει- δεν μπορείς- να με αφήσεις τραυματισμένο. Σε παρακαλώ, χτύπα... χτύπα στο κεφάλι, οπουδήποτε, τέλος πάντως, που θα πάω στον τόπο. Δεν πρέπει να με αφήσεις ζωντανό, θα πεθάνω σαν σκυλί έξω από το νοσοκομείο. Δεν έχω κάρτα, δε με βάζουνε μέσα, στα σκαλιά, έξω στο πεζοδρόμιο θα σαπίσω. Σε παρακαλώ, σε ικετεύω, δεν αντέχω το μαρτύριο της ταπείνωσης, πονάω, σκότωσέ με. Μια και έξω»!

Ακούς τον Αλβανό, λοιπόν, πεσμένο στα πόδια σου, να σε παρακαλάει. Και εσύ, με την καραμπίνα στο χέρι, πιστό παιδί του συστήματος, άνθρωπος με ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς, πρέπει να αποφασίσεις: τον καθαρίζεις, «μια και έξω», όπως ζητάει ή τον τραυματίζεις στα πόδια - για παράδειγμα - στην κοιλιά ή όπου αλλού, τέλος πάντων, που δε θα τον στείλει. Και λες σαν καλός πατριώτης, «όχι, ρε, μπαγάσα δε θα σου κάνω τη χάρη να σε σκοτώσω. Θα σε τραυματίσω, για να σε παραλάβει ο Παπαδόπουλος (ο υπουργός, για να μη γίνουν συγχύσεις) για τα υπόλοιπα. Θέλω να σε βλέπω να σέρνεσαι πνιγμένος στα αίματα και κανένας να μην σου δίνει σημασία. Να σαπίζει το πόδι σου, να παθαίνεις γάγγραινα, να μολύνονται τα κόκαλά σου, να κραυγάζεις, για να μάθεις - και μαζί με σένα και οι υπόλοιποι- να μην κλέβετε τα τσιγάρα των νοικοκυραίων, καθάρματα»!

Και μπαμ η πρώτη σφαίρα στο αριστερό πόδι. Και μπαμ και μια δεύτερη στον ώμο. Και μια τρίτη στο δεξί χέρι (αυτή για να μην ξανακλέψει). Και έτοιμο το πειραματόζωο του πράσινου σοσιαλισμού. Το άτομο που πάνω του θα γράψει, χαραγμένες με ατσάλινο λεπίδι, νέες σελίδες ανθρωπισμού η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτός ο λαθραίος, αυτός ο αγράμματος, αυτός που δε διάβασε Γκαίτε, που δεν άκουσε Μπραμς, που δεν είδε ζωγραφική του Μονέ, αυτός ο άθλιος, που χώθηκε στην Ευρώπη του Μπλερ, του Σημίτη... για να τη μολύνει, θα βρει το τέλος που του ταιριάζει. Θα πέφτουνε τα κομμάτια του άθλιου κορμιού του έξω από τον «Ευαγγελισμό», θα ξεκολλάει από πάνω του το άθλιο δέρμα του έξω από το Κρατικό, θα χάνει τα αυτιά του, τη μύτη του, έξω από το Ιπποκράτειο...

Και μαζί με αυτόν, δίπλα του, ο ένας πάνω στον άλλον, θα στοιβάζονται - και θα σαπίζουν- όλα ετούτα τα καθάρματα που ήρθαν από το Ιράκ, το Ιράν, το Πακιστάν... Ολες αυτές οι ορδές των πεινασμένων που ήρθαν να κλέψουν το παντεσπάνι της κεντροαριστερής ευρωπαϊκής Αντουανέτας. Ολα αυτά τα κατακάθια. Αυτά τα κίτρινα χλεμπονιάρικα υπολείμματα ανθρώπου. Και μαζί με αυτά τα ανθρωποειδή, θα στοιβάζονται, βέβαια, και θα σαπίζουν, όλοι αυτοί που ήρθαν από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, Πολωνοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ρώσοι... Ολη αυτή η πλέμπα που μετακινήθηκε άδεια στον δυτικό παράδεισο. Ολα αυτά τα ξανθά αποβράσματα που ήρθαν - χωρίς έγγραφα- να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας.

Ολα αυτά τα απρόσεκτα κτήνη που αντί να σκοτωθούν «μια και έξω» -όπως όφειλαν να κάνουν- τραυματίζονται σε εργατικά ατυχήματα και ζητάνε περίθαλψη. Αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλον με αρρώστιες βαριές που κοστίζουν. Ζητάνε να αλλάζουνε τα σάπια δόντια τους, να βγάζουνε τις σκωληκοειδίτιδές τους. Ζητάνε πολυτέλειες. Ζητάνε ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο, ζητάνε βιταμίνες για να δυναμώσουν, λεξοτανίν για το στρες, (άκου στρες τα ζώα)! Ζητάνε γυναικολόγο για τις έγκυες. Παιδίατρο για τα παιδιά. Θέλουν, οι άθλιοι, να ζουν σαν κανονικοί άνθρωποι ενώ, δεν είναι τέτοιοι!... Εξω οριστικά οι ξένοι από τα νοσοκομεία!

Πώς να μη συγχαρώ, λοιπόν, τον υπουργό! Μπράβο κ. Παπαδόπουλε! Και μπράβο, βέβαια, και στην κυβέρνηση, γιατί- είναι σίγουρο- τέτοια καταπληκτικά σχέδια δεν μπορεί να έχουν συλληφθεί από ένα -μόνον- μυαλό, έστω και της δικής σου ποιότητας! Μπράβο και στους δυο σας. Μπράβο, λοιπόν, που μπήκανε τα πράγματα σε τάξη. Που μας βγάλατε -οριστικά πια- από τυχόν αυταπάτες. Που μας γνωρίσατε τόσο τα δικά σας σχέδια όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τώρα ξέρουμε -και ξέρουμε καλά- τι σημαίνει πράσινος -και ευρωπαϊκός- σοσιαλισμός. Τι σημαίνει ελληνική και ευρωπαϊκή κεντροαριστερά. Τι σημαίνει κυνισμός. Τι σημαίνει σιγανοπαπαδιές και κρυπτοφασίστες. Τιμή σας που δεν κρύψατε τίποτα. Που αποκαλυφθήκατε!

Τώρα ξέρουμε τι μας περιμένει. Και ο καθένας ας πράξει σύμφωνα με τη συνείδησή του!


Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ