Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Αυγούστου 2000 - αριθ. φύλλου: 7753

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Στα πλαίσια του αγωνιστικού προσκλητηρίου του ΠΑΜΕ, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και στον «κοινωνικό διάλογο» - απάτη που αρχίζει στις 24 Αυγούστου, θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα στις 4 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 7 μ.μ., στην Πάτρα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 7.30 μ.μ., στη Λάρισα στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 8 μ.μ. Αλλες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε: Βόλο, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κόρινθο, Πρέβεζα, Αρτα, Λιβαδειά, Κοζάνη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Χανιά, Λευκάδα, Ρόδο.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
Η νέα ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ετοιμάζεται

Οι απανωτές συσκέψεις, συνεργασίες, συναντήσεις του πρωθυπουργού με υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, επιβεβαιώνουν ότι η αναμενόμενη εδώ και καιρό αντιλαϊκή επέλαση βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Οι εργασιακές σχέσεις βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης και πλουτοκρατίας. Το ξεκίνημα του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης από την Πέμπτη, θα σημάνει την απόπειρα να σαρωθούν όλα όσα έχει κατακτήσει το εργατικό κίνημα, με αμέτρητες θυσίες τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο τομέας της Υγείας είναι το δεύτερο μέτωπο, το οποίο επιδιώκει να ανοίξει η κυβέρνηση, με επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, με κατακρήμνιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Τρίτο μέτωπο που θα κάνει θερμότερο και αυτό το Φθινόπωρο είναι η Παιδεία και τα πανθομολογούμενα οδυνηρά αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για τα οποία μάλιστα συγκαλείται Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη. Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο των κυβερνητικών ενδιαφερόντων -αλλά και των αμερικανικών- εξακολουθεί να είναι η νέα συμφωνία για την τρομοκρατία.

Η ενότητα, η συσπείρωση, το μαζικό αντιπάλεμα των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης, μας αφορά όλους και κανένας δεν πρέπει να λείψει από το αγωνιστικό προσκλητήριο της αντίστασης, τόνισε σε εκδήλωση στην Καστοριά, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Αλματα» που κοστίζουν ακριβά

«Αθήνα 2004»

Τα ακριβά «άλματα» της κυβέρνησης στον τομέα των Ολυμπιακών έργων με πρόσχημα τις καθυστερήσεις, θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Οι ταχύτατες διαδικασίες που περιέγραψε χτες ο Κ. Λαλιώτης για τα πέντε έργα αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, αναμένεται να αυξήσουν κατακόρυφα το κόστος κατασκευής. Την ίδια στιγμή, κορυφώνεται η σύγκρουση συμφερόντων για την επιλογή της θέσης που θα κατασκευαστεί το Ολυμπιακό Χωριό.


Associated Press

ΡΩΣΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ
Επίλογος της ναυτικής τραγωδίας

Τη ναυτική τραγωδία του πυρηνικού υποβρυχίου «Κουρσκ» ολοκλήρωσαν τα λόγια του Μιχαήλ Μότσακ, επικεφαλής του επιτελείου του Βόρειου Στόλου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού: «Οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν... δεν έχει μείνει κανένας ζωντανός». Λίγη ώρα πριν, οι Νορβηγοί δύτες που συμμετείχαν στην προσπάθεια άνοιγαν την μπουκαπόρτα της εξόδου κινδύνου (φωτ.) της πρύμνης, για να βρουν τα διαμερίσματα «εντελώς πλημμυρισμένα», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής αποστολής


ΣΕΛ.  17

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Στις 4 του Σεπτέμβρη οι μεταξεταστέοι

Από τις 4 μέχρι τις 19 του Σεπτέμβρη θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τους μαθητές της Β' και Γ' τάξης των ημερήσιων ενιαίων Λυκείων και της Γ' και Δ' τάξης των εσπερινών λυκείων που δεν προήχθησαν τον Ιούνη. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων



ΠΑΤΡΑ
Καταγγελία για τις τέσσερις συλλήψεις

Τη σύλληψη τεσσάρων νέων εργαζομένων στην Πάτρα, επειδή κολλούσαν αφίσες της Συντονιστικής Σωματείων και Συνδικαλιστών νομού Αχαΐας για τη συγκέντρωση στις 24 Αυγούστου, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και η Συντονιστική, η οποία και διοργάνωσε το Σάββατο πικετοφορία και συμβολική αφισοκόλληση ενάντια στις αντιδημοκρατικές ενέργειες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής Πάτρας


ΣΕΛ.  12   -   13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ