Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE
Το ΟΑΚΑ και η επαρχία

Η αθηναϊκή κόντρα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο και οι δοκιμασίες των «δικεφάλων» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε Λιβαδειά και Λάρισα, αντίστοιχα, δεσπόζουν στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στη Super League.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός μετρώντας δύο στραβοπατήματα (ισοπαλία με Αρη, ήττα από ΟΦΗ) θα επιδιώξει να δείξει αντίδραση σε ένα δύσκολο τεστ επιστρέφοντας στις επιτυχίες που θα τον κρατήσουν εντός της πρώτης πεντάδας. Στην άλλη πλευρά, οι Περιστεριώτες, ανεβασμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά τη νίκη επί του Αρη και την επιστροφή στη 2η θέση, στοχεύουν στη συνέχεια στις επιτυχίες ώστε να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή.

Με στόχο τη διεύρυνση του αήττητου μέχρι τώρα (12 νίκες, 1 ισοπαλία) ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Βοιωτία με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, ο οποίος καίγεται για τους βαθμούς προκειμένου να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις.

Στη σκιά της νέας ευρωπαϊκής ήττας από την Μπενφίκα (1-0) και της συνολικής αποτυχίας της στο Champions League (0 βαθμοί), η ΑΕΚ επιστρέφοντας στις εγχώριες υποχρεώσεις έχει δύσκολο έργο στην έδρα της ΑΕΛ, η οποία δείχνει ανεβασμένη αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα.

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος (17.15 Νοvasports 1), Αρης - Παναιτωλικός (19.00 EΡΤ), Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ (19.30 Νovasports 2)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη (16.00 EΡΤ), ΑΕΛ - ΑΕΚ (17.15 Νovasports 2), Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (19.00 EΡΤ) Ολυμπιακός - Λαμία (19.30 Νovasports 1)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ (19.30 Νοvasports 2)

FOOTBALL LEAGUE
Αποστολές εκτός έδρας για Βόλο και Απόλλωνα Λάρισας

Οι εκτός έδρας αποστολές του πρωτοπόρου πλέον ΝΠΣ Βόλου (μετά τη δικαίωσή του στην ένσταση κατά της Δόξας Δράμας) και του δεύτερου Απόλλωνα Λάρισας σε Ηράκλειο και Καλαμαριά, αντίστοιχα, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Football League.

Τα παιχνίδια αναλυτικά: ΣΑΒΒΑΤΟ (15.00): Ηρόδοτος - Βόλος, Δόξα Δράμας - Ηρακλής (ΕΡΤ3), Κέρκυρα - Τρίκαλα, Αιγινιακός - Εργοτέλης. ΚΥΡΙΑΚΗ (15.00): Σπάρτη - Πλατανιάς (ΕΡΤ3), ΑΕ Καραϊσκάκης - Αήττητος Σπάτων, Απόλλων Πόντου - Απόλλων Λάρισας, Κισσαμικός - Παναχαϊκή.

ΒΑSKET LEAGUE
Κόντρες στα ψηλά και... χαμηλά

H αναμέτρηση στην Πυλαία, όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, και η κομβική κόντρα στην ουρά της βαθμολογίας μεταξύ Ρεθύμνου και Κύμης είναι από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Basket League. Στα αξιοσημείωτα και οι αναμετρήσεις σε ΟΑΚΑ και Χολαργό.

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ: Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός (15.15 ΕΡΤ 2), Ρέθυμνο - Κύμη (16.30 ΕΡΤ 2 παράλληλη μετάδοση), ΑΕΚ - Λαύριο (17.00 Cosmote Sport 4), Περιστέρι - Πανιώνιος (17.30 ΕΡΤ2 παρ. μετ.), Προμηθέας - Αρης (17.30 ΕΡΤ2 παρ. μετ.).

ΚΥΡΙΑΚΗ: Χολαργός - Ηφαιστος Λήμνου (15.00 ΕΡΤ 2), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (17.00 ΕΡΤ2)

VOLLEYLEAGUE
Ντέρμπι στην Πυλαία

Το ντέρμπι των δύο βασικών φαβορί του φετινού πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, στη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει στη 10η αγωνιστική της Volleyleague ανδρών. Στα ενδιαφέροντα και η αναμέτρηση στο Βραχάτι μεταξύ Παμβοχαϊκού και Ηρακλή, που δίνουν μάχη για την πρώτη τετράδα.

Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Πυλαία 17.00 ΕΡΤ3), Παμβοχαϊκός - Ηρακλής (Βόχα 18.00), Κηφισιά - ΑΕΚ (Ζηρίνειο 19.00), Φοίνικας Σύρου - Κομοτηνή (Ερμούπολη 16.30). ΔΕΥΤΕΡΑ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός (Αλεξ/πολη 17.00 ΕΡΤ2).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ