Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΒASKET LEAGUE
Πρώτο ραντεβού στο ΣΕΦ για τον τίτλο

Το πρώτο ραντεβού τους στην κόντρα για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου της Basket League δίνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός την Κυριακή 4/6 στο ΣΕΦ, στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος (21.00 - ΕΡΤ3). Ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες και το πλεονέκτημα έδρας έχουν οι «ερυθρόλευκοι», ως 1οι στην κανονική περίοδο, ενώ και βάσει δυναμικότητας θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Μετά την απώλεια του τροπαίου της Euroleague από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του Φάιναλ 4 του Κάουνας, ο Ολυμπιακός έχει στραφεί στον στόχο της υπεράσπισης του τίτλου του πρωταθλητή. Και έχει σαφές προβάδισμα γι' αυτό, καθώς εκτός των άλλων διατηρεί από τα τέλη του 2021 αήττητο σερί 50 αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα - Κύπελλο), με 50 συνεχόμενες νίκες και 13-0 σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη οι «πράσινοι» έχουν μια τελευταία ευκαιρία για διάκριση φέτος, ψάχνοντας μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος την εξιλέωση για την κακή χρονιά που έκαναν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παρότι αποτελούν το αουτσάιντερ των τελικών, στο «τριφύλλι» διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Σάββατο 3/6 ξεκινά η σειρά των μικρών τελικών της Basket League, με το Περιστέρι να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19.15 - ΕΡΤ) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το ποια ομάδα θα καταλάβει την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

SUPER LEAGUE 2
Δοκιμασίες στην κορυφή του 2ου ομίλου

Οι δύσκολες εκτός έδρας αποστολές των δύο ομάδων που κοντράρονται για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της Super League 2 συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 28η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Κηφισιά δοκιμάζεται στο Ρέθυμνο με αντίπαλο την Επισκοπή, ενώ η 2η Καλλιθέα έχει δύσκολο έργο στην αθηναϊκή κόντρα με την Ηλιούπολη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος

Σάββατο 3/6 (17.00): Ηρακλής - Νίκη Βόλου, Παναθηναϊκός - Ηρακλής Λάρισας.

Κυριακή 4/6: ΑΕΛ - Απόλλων Πόντου (17.00), Βέροια - Αναγέννηση Καρδίτσας (19.00 - ΕΡΤ3).

Δευτέρα 5/6: Μακεδονικός - Διαγόρας Ρόδου (17.00).

2ος όμιλος

Παρασκευή 2/6 (17.00): Χανιά - ΑΕΚ Β', Καλαμάτα - ΟΦ Ιεράπετρας.

Σάββατο 3/6: Απόλλων Σμύρνης - Προοδευτική (19.15 - ΕΡΤ3).

Κυριακή 4/6 (17.00): Ηλιούπολη - Καλλιθέα (ΕΡΤ Flix), Αιγάλεω - ΠΑΟ Ρουφ, Επισκοπή Ρεθύμνου - Κηφισιά.

Ρεπό έχουν στον 1ο όμιλο ο Θεσπρωτός και στον 2ο ο Ολυμπιακός Β'.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ