Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Κρίνει τρόπαιο και Grexit

Στη «σκιά» της οξυμένης κόντρας συμφερόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και υπό τη διεύθυνση ξένων διαιτητών για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, διεξάγεται το Σάββατο 12/5 στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (20.30 - Cosmote Sports 1). Τα όσα έγιναν μεταξύ των δύο ομάδων στην κόντρα τους για το πρωτάθλημα, αλλά και τα σοβαρά επεισόδια στον περσινό μεταξύ τους τελικό στον Βόλο, έχουν προκαλέσει πρόσθετο άγχος σε εμπλεκόμενους και αρμόδιους φορείς. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι θα υπάρξει παρουσία 5.000 αστυνομικών.

Ο τελικός άλλωστε διεξάγεται υπό τα «βλέμματα» των FIFA και UEFA. Οι δύο οργανισμοί έχουν καταστήσει σαφές ότι η ομαλή διεξαγωγή του θα αποτελέσει σοβαρό κριτήριο στην απόφασή τους για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που απειλείται με αποκλεισμό από τις πανευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.

Οι δύο φιναλίστ δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. Αμφότεροι δηλώνουν πανέτοιμοι για το τρόπαιο, με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ να στοχεύει στο πρώτο νταμπλ της μετά από 40 χρόνια και τον ΠΑΟΚ να θέλει να δώσει απαντήσεις μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στην απώλεια του πρωταθλήματος.

BASKET LEAGUΕ
Φινάλε με ντέρμπι για οκτάδα

Στη μάχη της εξασφάλισης θέσεων στην πρώτη οκτάδα, ενόψει πλέι οφ, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Basket League, με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής. Στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Κύμη αναμετρώνται με έπαθλο την 5η θέση, ενώ στη Ρόδο ο Κολοσσός και ο Αρης διεκδικούν την 8η θέση που θα συμπληρώσει τις ομάδες των πλέι οφ.

Τη δική τους μάχη για την παραμονή στην κατηγορία δίνουν Κόροιβος και Πανιώνιος. Η ομάδα της Αμαλιάδας έχει σαφές προβάδισμα, καθώς υποδέχεται τα ήδη υποβιβασμένα και με σημάδια διάλυσης Τρίκαλα, ενώ οι «κυανέρυθροι» δοκιμάζονται στο Ρέθυμνο.

Το πρόγραμμα (Κυριακή 13/5, 17.00): Κολοσσός - Αρης (EΡΤ1 - παράλληλη μετάδοση), Ρέθυμνο - Πανιώνιος (ΕΡΤ1 - π/μ), Κόροιβος - Τρίκαλα (ΕΡΤ 1 - π/μ), Λαύριο - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ1 - π/μ), ΠΑΟΚ - ΓΣΛ/Φάρος (ΕΡΤ1 - π/μ), ΑΕΚ - Κύμη (Cosmote Sports 6), Ολυμπιακός - Προμηθέας (Cosmote Sports 4).

SUPER LEAGUΕ
Ομόφωνη επικύρωση της βαθμολογίας

Στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 11/5, το ΔΣ της Super League επικύρωσε ομόφωνα την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2017-18, μετά και το τέλος των δικαστικών εκκρεμοτήτων. Παράλληλα, η Λίγκα όρισε το Σάββατο 25 Αυγούστου ως ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2018-19.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ