Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE
Με ρευστό σκηνικό στην τελική ευθεία

Με τις δικαστικές εκκρεμότητες να αφήνουν πολλά ανοιχτά ενδεχόμενα στα διάφορα μέτωπα, το πρωτάθλημα της Super League φτάνει στην τρίτη «στροφή» πριν από το τέλος, με τη διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε Κρήτη και Τούμπα όσον αφορά τη μάχη του τίτλου και στη Λαμία όσον αφορά τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Στα της κορυφής, η πρωτοπόρος ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Κρήτη τον Πλατανιά, που έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά. Με νίκη η «Ενωση» θα βρεθεί μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ μοναδικό κίνητρο για τους γηπεδούχους είναι να αποχαιρετήσουν την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι. Οσο για τον 2ο ΠΑΟΚ, χωρίς περιθώρια απωλειών και εν αναμονή της απόφασης για την έφεση που έχει καταθέσει, υποδέχεται τον Πανιώνιο στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα. Η αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική και για τους «κυανέρυθρους» προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα. Για τον ίδιο λόγο «καίγονται» η Ξάνθη, που φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, και ο Αστέρας Τρίπολης, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό.

Για τη μάχη της σωτηρίας κρίσιμη είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον νικητή να «αγκαλιάζει» την παραμονή. Το τελευταίο της «χαρτί» παίζει η Κέρκυρα, που όμως έχει δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας στο Φάληρο τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Λαμία - Απόλλων Σμύρνης (15.00 - Novasports 2), Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης (17.15 - Novasports 2), ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (19.30 Novasports 1). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΕΛ - Παναιτωλικός (15.00 - Novasports 2), Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 - Novasports 3), Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (17.15 - Novasports 2), Πλατανιάς - ΑΕΚ (19.30 - Novasports 1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ολυμπιακός - Ξάνθη (19.30 - Novasports 1).

FOOTBALL LEAGUE
Δοκιμασία ΟΦΗ στη Δράμα

Εν μέσω αναστάτωσης που προκάλεσαν δημοσιεύματα τα οποία τον θέλουν να μην παίρνει άδεια συμμετοχής για τη νέα σεζόν, ο πρωτοπόρος της Football League ΟΦΗ δοκιμάζεται στη Δράμα κόντρα στη Δόξα για την 26η αγωνιστική, με στόχο να διατηρηθεί στην κορυφή. Ο 2ος Αρης θα προσπαθήσει να ρεφάρει την ήττα του στο Ηράκλειο, φιλοξενώντας τον Παναιγιάλειο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Πανσερραϊκός - Κισσαμικός (15.00), ΑΕ Καραϊσκάκης - Καλλιθέα (17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ (17.00): Δόξα Δράμας - ΟΦΗ, Σπάρτη - Αναγέννηση Καρδίτσας, Αρης - Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή - Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης - Απόλλων Λάρισας. Ματαιώνονται οι αγώνες Βέροιας - Αιγινιακού και Αχαρναϊκού - Τρικάλων, λόγω αποχώρησης της Βέροιας και του Αχαρναϊκού από το πρωτάθλημα.

BASKET LEAGUE
Κομβικές αναμετρήσεις σε Πυλαία και Τρίκαλα

Σε Πυλαία και Τρίκαλα συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον στο κυρίως πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Βasket League. Στη Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ και Λαύριο αναμετρώνται με έπαθλο την 3η θέση, ενώ στη θεσσαλική πόλη κρίσιμη για τη μάχη της παραμονής είναι η κόντρα μεταξύ της ουραγού τοπικής ομάδας και του Αρη, που έχει μπλέξει για τα καλά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Τρίκαλα - Αρης (16.30 - ΕΡΤ1, παράλληλη μετάδοση), Κύμη - Ρέθυμνο (16.30 - ΕΡΤ1, π/μ) ΓΣΛ/Φάρος - ΑΕΚ (18.30 - ΕΡΤ1). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ - Λαύριο (17.00 - ΕΡΤ1), Προμηθέας - Κόροιβος (19.00 - ΕΡΤ1) .

CHAMPIONS LEAGUE
Κόντρα φαβορί στα ημιτελικά

Τα δύο μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο, Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε αντιμέτωπα η κλήρωση της UEFA για τα ημιτελικά του Champions League. Στον άλλο ημιτελικό η Λίβερπουλ θα κοντραριστεί με τη Ρόμα, σε ένα «ριμέικ» του τελικού του 1984 για το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 24 - 25 Απρίλη σε Μόναχο και Λίβερπουλ, και οι επαναληπτικοί το διήμερο 1 - 2 Μάη σε Μαδρίτη και Ρώμη.

EUROPA LEAGUE
Ξεχωρίζει το Αρσεναλ - Ατλέτικο

Πρόωρος τελικός προέκυψε και στα ημιτελικά του Europa League, με την κληρωτίδα να φέρνει αντιμέτωπες την Αρσεναλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες που πέτυχαν σπουδαίες ανατροπές στους επαναληπτικούς προημιτελικούς, Μαρσέιγ και Σάλτσμπουργκ. Οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν στις 26 Απρίλη σε Λονδίνο και Μασσαλία, και οι ρεβάνς στις 3 Μάη σε Μαδρίτη και Σάλτσμπουργκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ