Κυριακή 20 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Στο Κύπελλο Σίνκφιλντ (Sinquefield Cup) που ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου στο Σεντ Λιούις των ΗΠΑ, νικητής αναδείχθηκε με 6 βαθμούς ο Γάλλος Μαξίμ Βασιέ - Λαγκράβ, πετυχαίνοντας ίσως το καλύτερο αποτέλεσμα της μέχρι τώρα πορείας του. Στη 2η και 3η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκαν οι Βισβανάθαν Ανάντ και Μάγκνους Κάρλσεν με 5,5 βαθμούς. Η διοργάνωση αποτελεί το τρίτο σκέλος του «Grand Chess Tour 2017», ενώ το τέταρτο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από 1 έως 10 Δεκέμβρη.
  • Στους αγώνες ράπιντ που ακολούθησαν (9 γύροι σε 3 μέρες με χρόνο σκέψης 25 λεπτά συν 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση) επικράτησε ο Αρμένιος Λέβον Αρονιάν με 6 βαθμούς και ακολούθησαν οι Χικάρου Νακαμούρα και Φαμπιάνο Καρουάνα με 5,5 βαθμούς. Τις επόμενες δύο μέρες ακολούθησαν αγώνες μπλιτς με σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων ανάμεσα στους 10 συμμετέχοντες και χρόνο σκέψης 5 λεπτά συν 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.
  • Μέτρια ήταν η εμφάνιση του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροβ στους αγώνες ράπιντ, αποδεικνύοντας ότι πάνω απ' όλα το σκάκι είναι άθλημα και η θεωρητική κατάρτιση δεν αρκεί για να καλύψει τα κενά της μακρόχρονης αποχής από τους αγώνες.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ