Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΠΑΣΟΚική ασυλία...

Το ΠΑΣΟΚ τώρα ζητά «ασυλία». Απαιτεί να μην κρίνεται ο αντιπολιτευτικός του λόγος και η πολιτική του, γιατί αυτό δεν είναι «φυσιολογικό»! Ναι, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, με συνέντευξή του, στην «Κυρ. Ελευθεροτυπία», ούτε λίγο - ούτε πολύ, ζήτησε από το ΚΚΕ να μην πολιτεύεται «σαν να υπάρχει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη χώρα», γιατί το κόμμα του έχει «πλήρη συναίσθηση του ρόλου» του ως «αξιωματικής αντιπολίτευσης»... Την ταξική πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, που στήριξε, στηρίζει και είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ, ο Χρ. Παπουτσής ζητά από το κόμμα της εργατικής τάξης να την αφήσει στο «απυρόβλητο», γιατί το κόμμα του έχει, δήθεν, «καθαρό προσανατολισμό ενάντια στην κυβέρνηση» και τη «συντηρητική της πολιτική»!

Προφανώς, ο Χρ. Παπουτσής θεωρεί ότι η φραστική εκτόνωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά «παράθυρα» με τους ομολόγους τους της ΝΔ, οι «αντιδεξιές κορόνες» και η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε τριτεύοντα θέματα, είναι ικανά να κρύψουν από το λαό την πλήρη σύμπνοια των δύο κομμάτων στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και να του εξασφαλίσουν, μάλιστα, και τον τίτλο του ...εκφραστή των λαϊκών συμφερόντων.

Οταν από τη θέση της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε μια σκληρή πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και σήμερα παρέχει «αντιπολιτευτική» στήριξη στην κυβέρνηση, ζητά ...ήπια μεταχείριση. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιζητά «ασυλία», προκειμένου σαν γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, σε μια κοινή πορεία με την κυβέρνηση, να προωθήσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ζητά, μάλιστα, και «συσπείρωση» όλων των «προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας σε ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης»!!! Επιδιώκει «κοινωνική συναίνεση» για να «βοηθήσει» τη ΝΔ, όπως και αυτή έπραξε στο πρόσφατο παρελθόν ως αξιωματική αντιπολίτευση για να μετατραπούν οι εργασιακές σχέσεις σε «λάστιχο», να γκρεμιστούν τα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης, να ξεπουληθεί η κρατική περιουσία, να επισπευσθεί η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας.

Το ΚΚΕ κτυπά και αντιπαλεύει ακριβώς αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, γνήσιοι εκφραστές της οποίας στη χώρα μας είναι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι οποίοι, μάλιστα, παίζουν και το ίδιο παιχνίδι σε βάρος του λαού εδώ και πολλά χρόνια. Με την εναλλαγή στην εξουσία επιχειρούν να εξαπατήσουν τα λαϊκά στρώματα, ασκώντας, δήθεν, κριτική ο ένας στην πολιτική του άλλου, μέχρι τη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας, όπου συνεχίζουν να εφαρμόζουν την πολιτική των προκατόχων τους. Επειδή δε ζούμε στη χώρα των «λωτοφάγων», δεν ξεχνάμε ότι το δικομματικό σύστημα ζει και βασιλεύει, συνειδητοποιούμε ότι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση χρόνο με το χρόνο διευρύνονται, είτε σε «πράσινο», είτε σε «γαλάζιο» φόντο, δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Σ' αυτόν τον αγώνα καλούμε τους εργαζομένους να συνειδητοποιήσουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι διαχειριστές του ίδιου συστήματος και έχουν συμφέρον να τους εγκαταλείψουν και, σε κοινή δράση με το ΚΚΕ και τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις του τόπου, να ενισχύσουν τη λαϊκή συμμαχία και να σταθούν απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκπροσώπους του.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ