Σάββατο 6 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ψήφο δε χαρίζουμε

Ελάχιστες ώρες απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης και από τις ώρες αυτές δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό, ούτε μια ψήφος. Σ' αυτό το κρίσιμο διάστημα κρίνεται το μέγεθος της επιτυχίας ενός αγώνα που δόθηκε από τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Κάθε στοιχείο και πρώτο απ' όλα ο βαθμός αποδοχής των θέσεων του Κόμματος, γεννά αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να το «ροκανίσει» με οποιοδήποτε πρόσχημα. Γιατί οι μηχανισμοί των δύο συνεταίρων του δικομματισμού κινούνται και πάλι στα «θολά νερά».

Η εμπειρία τριάντα χρόνων, αυτή η προεκλογική μάχη αλλά και η «επόμενη μέρα», είναι τα ασφαλέστερα κριτήρια επιλογής για τα λαϊκά στρώματα μπροστά στην κάλπη. Αν λοιπόν, η καταδίκη της πολιτικής του δικομματισμού είναι το πρώτο συμπέρασμα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το επόμενο σταθερό βήμα. Μια ψήφος με αντίκρισμα, με αποτελεσματικότητα, με καθαρή προοπτική.

Οι «ψιθυριστές» των τελευταίων ημερών λένε, μεταξύ των άλλων, ότι στις μονοεδρικές και τις διεδρικές περιφέρειες, όπου τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν πιθανότητες εκλογής βουλευτή, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι «χαμένη». Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα και πρέπει να αποκαλυφθούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτοί που το διακινούν. Ολες οι ψήφοι στο ΚΚΕ έχουν την ίδια αξία είτε στις μεγάλες, είτε στις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, ανεξάρτητα από το αν το ποσοστό είναι μεγάλο ή μικρό, αφού από το συνολικό αριθμό των ψήφων σ' όλη την επικράτεια, καθορίζεται το ποσοστό του Κόμματος και ανεξάρτητα από το αν το ποσοστό σε κάθε εκλογική περιφέρεια είναι μεγάλο ή μικρό, από το συνολικό αριθμό των ψήφων στις μείζονες περιφέρειες, λόγω λειτουργίας του εκλογικού νόμου, και σ' όλη την επικράτεια, εξαρτάται ο αριθμός των εδρών του στη Βουλή. Ετσι και μια ψήφος στο Καρπενήσι, στη Ζάκυνθο, στη Σάμο, στο πιο απομακρυσμένο χωριό, συμβάλλει ισότιμα στο συνολικό ποσοστό και στον αριθμό των βουλευτών του Κόμματος που θα εκλέξει ο λαός.

Αυτές τις ώρες που απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες και άλλες ακόμη προσπάθειες από τους «μηχανισμούς» των δύο μεγάλων κομμάτων. Η μάχη αυτή θα τελειώσει όταν οι κάλπες θα κλείσουν το απόγευμα της Κυριακής.

Μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν έχουν να «χαρίσουν» τίποτε σε κανέναν. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και με το ψηφοδέλτιο στο χέρι θα δώσουν αυτή τη μάχη για ένα ΚΚΕ ισχυρό στη Βουλή και το λαό. Και το βράδυ της Κυριακής θα είναι δική τους η νίκη, νίκη των λαϊκών συμφερόντων, ήττα του δικομματισμού και της αντιλαϊκής πολιτικής. Η «επόμενη μέρα» θα είναι η μέρα των αγώνων, της ελπίδας, η αρχή του δρόμου για τη λαϊκή συμμαχία, τη λαϊκή εξουσία.


Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ