Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

«Κεντροαριστεροί» ... ραβδούχοι!

Την περασμένη Παρασκευή, υπουργός της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνομιλιών του με «παπαγαλάκια» της κυβερνητικής γραμμής στο χώρο του Τύπου, έσπευδε να σημειώσει μετά το τέλος της φιέστας που στήθηκε για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ: «Είναι το 6μηνο, που δεν πρόκειται να αφήσουμε στο ΚΚΕ να κάνει ό,τι θέλει σε αυτή τη χώρα»! Μόλις χτες, ο παραπάνω αντιΚΚΕ «πυροβολισμός» ακούστηκε λίγο πιο δυνατά, αφού οι «κουμπουροφόροι» του συστήματος άρχισαν να βγάζουν το ...σιγαστήρα, και πέρασαν σε «σχεδιασμένη συγκέντρωση οπλικού υλικού» κατά του Κόμματος! Και ποια είναι τα «όπλα» τους; Η συκοφαντία των θέσεων του ΚΚΕ για την ΕΕ, η προσπάθεια να προβοκαριστούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της ΕΕ, η επιχείρηση να ελεεινολογηθεί το κίνημα που αναπτύσσεται, με την κατηγορία ότι η παρουσία του θα συνιστά «αντεθνική δράση» και «διασυρμό της χώρας»!

Αυτές είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές, στις οποίες κατέληξε το επιτελείο που πλαισιώνει τον πρωθυπουργό με την επωνυμία «πρωινός καφές». Το εν λόγω επιτελείο κατέληξε: Το επόμενο διάστημα της ελληνικής «ευρω-προεδρίας», το ΚΚΕ θα αντιμετωπιστεί σαν «φορέας που θέλει να επιβάλει μπλόκο σε όλη την Ελλάδα»!

***

Μια πρώτη γεύση της κυβερνητικής τακτικής δόθηκε χτες και επισήμως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο. Ετσι, ο κ. Πρωτόπαππας, αφού συνέστησε στους κοινωνικούς φορείς να μη διαδηλώνουν κατά τη στιγμή που ο υπουργός Εργασίας θα συσκέπτεται ...για το καλό των εργαζομένων με τις «οργανώσεις των Ευρωπαίων εργοδοτών» (!), έσπευσε κατόπιν να καλέσει το ΚΚΕ να ξεχάσει τη θέση του για την ΕΕ και, κυρίως, να μην την υπερασπιστεί με αγώνες και διεκδικήσεις το τρέχον 6μηνο, γιατί θα υπάρξουν «συγκρούσεις» και, επομένως, το ΚΚΕ θα είναι υπόλογο ότι χάλασε την εικόνα της χώρας! Προφανώς, η εικόνα μιας χώρας, που τις μέρες της Γένοβας οι διωκτικές της αρχές «κάρφωναν» στους Ιταλούς καραμπινιέρους τους Ελληνες διαδηλωτές σαν «ύποπτα στοιχεία», είναι η μόνη εικόνα που θέλει να φιλοτεχνεί για την Ελλάδα η κυβέρνηση προς τον έξω κόσμο...

***

Πέρα, όμως, από την κυβέρνηση, η οποία στο κάτω - κάτω ό,τι λέει το λέει επισήμως και με την «υπογραφή» της, υπάρχουν και κείνα τα «βαποράκια» της κυβέρνησης, που μερικές δουλιές που αναλαμβάνουν είναι τόσο «βρώμικες», ώστε ούτε την υπογραφή τους δεν τολμούν να βάλουν κάτω από τα λεγόμενά τους. Για το ΣΥΝ μιλάμε, που πραγματικά με τέτοια αντανακλαστικά δουλικότητας απέναντι στην κυβέρνηση και ευρωλιγουρισμού έναντι της ΕΕ, διεκδικεί ρόλο επιφανούς βαστάζου της Ελληνικής Προεδρίας. Οποιος αμφιβάλλει, δεν έχει παρά να διαβάσει το «νον πέιπερ» που μοίραζε χτες ο ΣΥΝ, για να βυσσοδομήσει εναντίον του ΚΚΕ και της απόφασης της ΚΕ του Κόμματος για την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ. Ενα ανυπόγραφο κείμενο, που προσθέτει έναν ακόμα λόγο σε κείνους που επικαλείται η κυβέρνηση για να χτυπήσει το ΚΚΕ: Την ...«ιδεολογική παράκρουση» του Κόμματος!

Αυτός είναι ο ρόλος του ΣΥΝ. Λίγη ώρα μετά τον «πρωινό καφέ» του Μαξίμου, προσέφερε στην κυβέρνηση ένα ακόμα «επιχείρημα» κατά του ΚΚΕ. Το «όπου δεν πίπτει λόγος (σ.σ.: λόγω της ...«παράκρουσης»), πίπτει ράβδος»!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ