Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ξεχειλίζουν υποκρισία και αθλιότητα

Προσπάθεια «σύσφιξης» των σχέσεών τους με τους ψηφοφόρους που την πρώτη Κυριακή επέλεξαν να στηρίξουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς τους οποίους στήριζε το ΚΚΕ καταβάλλουν τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΝ για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Προσπάθεια που, από όποια οπτική γωνία κι αν την αντικρίσει κανείς, ξεχειλίζει υποκρισία και αθλιότητα, βασικά συστατικά του τρόπου με τον οποίο δόθηκε συνολικά η προεκλογική μάχη κυρίως από τις δυνάμεις του δικομματισμού.

Αλλοτε με λόγια που «χαϊδεύουν τα αυτιά» και κολακεύουν τους ψηφοφόρους των συνδυασμών της αγωνιστικής συμπαράταξης, άλλοτε με τη διασπορά συκοφαντιών περί δήθεν υπόγειων συναλλαγών του ΚΚΕ με πολλούς και διαφόρους, άλλοτε πάλι με ανοιχτές προβοκάτσιες και υποδαύλιση των γνωστών ψευτοδιλημμάτων, επιχειρούν να προσποριστούν τις ψήφους όλων όσοι στον πρώτο γύρο εκφράστηκαν υπέρ αυτών των συνδυασμών που θέλουν την ΤΑ αγωνιστική και διεκδικητική και εναντίον εκείνων που τη θέλουν το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Επιδιώκουν πάση θυσία να λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης, που την επόμενη μέρα των εκλογών θα τη μεταφράσουν ως έγκριση της πολιτικής τους, ως μήνυμα για τη συνέχισή της ενάντια στους απλούς ανθρώπους του μόχθου και θα επαίρονται γι' αυτό.

Εκεί βέβαια που ξεσκεπάζονται είναι στις περιπτώσεις όπου στο δεύτερο γύρο έχουν εισέλθει οι συνδυασμοί που στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις. Για παράδειγμα, στο Βύρωνα ο ΣΥΝ ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ και σ' αυτόν που στηρίζει το ΚΚΕ επιλέγει... ουδετερότητα, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις πριμοδοτεί το ΠΑΣΟΚ. Στην Πετρούπολη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ απέναντι στο ΚΚΕ και ο υποψήφιος που στηρίχτηκε από τη ΝΔ υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Οσο για τη Νίκαια, εκεί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, ισχυριζόμενοι οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ περίπου ότι διατρέχουμε εθνικό κίνδυνο διασυρμού αν εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζει το ΚΚΕ.

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν και αυτή η Κυριακή μπορεί να είναι μέρα γιορτής για τα λαϊκά στρώματα στο βαθμό που πηγαίνοντας στην κάλπη θα έχουν απορρίψει λογικές μικρότερου κακού, θα έχουν απορρίψει διλήμματα, θα έχουν κλείσει τα αυτιά στις συκοφαντίες, θα έχουν με σθένος αντικρούσει τους εκβιασμούς και τις πιέσεις. Μπορεί να είναι μέρα μιας ακόμη αποφασιστικής απάντησης στην κυρίαρχη πολιτική, αν ο λαός επιλέξει την πολιτική καταδίκη των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΝΔ, καταδικάζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζουν. Με λευκό και άκυρο. Με ψήφο υπέρ των αγωνιστικών συνδυασμών στους 60 και πλέον δήμους που δίνουν τη μάχη του δεύτερου γύρου. Με μια τέτοια στάση η Δευτέρα που ξημερώνει θα είναι για όλους μας μια καλύτερη μέρα, θα σηματοδοτήσει μια καλύτερη προοπτική. Διαφορετικά στις 21 του μήνα οι «αγάπες» θα κοπούν με το ίδιο μαχαίρι που θα πετσοκόψει τα λαϊκά δικαιώματα.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ