Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η παραλυτική τρομοκράτηση

Στη θέα του τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ, όλος ο κόσμος ένιωσε, όπως ήταν φυσιολογικό κι αναμενόμενο, να τον πλημμυρίζει ένα κύμα φόβου. Οχι μόνο γιατί το «θέαμα» ήταν ανατριχιαστικό και αποτρόπαιο, αλλά διότι αποδεικνυόταν στην πράξη πως ο σημερινός κόσμος είναι «ανοχύρωτος κι ανασφαλής», έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε τρελού, του κάθε επικίνδυνου προβοκάτορα. Μάλιστα, τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, μπορεί να φοβήθηκε ακόμα και ο Μπους, όχι τόσο γιατί ένιωσε ν' απειλείται ο ίδιος και οι άλλοι ισχυροί ηγέτες της «νέας τάξης», αλλά διότι γνωρίζει πως δύσκολα ελέγχονται και τιθασεύονται οι τρομοκράτες, έστω κι αν είναι δημιουργήματα δικά τους και δρουν για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού.

Αυτό το πρώτο «τοπικό φοβικό σύνδρομο» άρχισε, γρήγορα, να εξελίσσεται σε «παγκόσμιο σύνδρομο πανικού». Οχι αυθορμήτως, αλλά στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου κατατρομοκράτησης της οικουμένης, που έθεσαν σε εφαρμογή οι ΗΠΑ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και με την έγκριση του ΟΗΕ. Ετσι, ακούμε από τα ΜΜΕ να ουρλιάζουν: «Ο Μπιν Λάντεν απειλεί όλη την ανθρωπότητα. Θα σκοτώσει αθώους ανθρώπους όπου τους βρει, στο αεροπλάνο, στο πλοίο, στο αυτοκίνητο, στη δουλιά, στο σπίτι...». Ειδικοί κι ανίδεοι προειδοποιούν: «Οι τρομοκράτες θα δηλητηριάσουν το νερό, θα ρίξουν θανατηφόρα μικρόβια στα τρόφιμα, θα μας δολοφονήσουν με αέρια, θα μας αφήσουν στο σκοτάδι, χτυπώντας τη ΔΕΗ».

Το γιατί οι ΗΠΑ προχωρούν σε μια τεράστια και πολύπλευρη επίθεση παραλυτικής τρομοκράτησης της οικουμένης, είναι προφανές. Μ' αυτό τον τρόπο επιχειρούν, πρώτον, να δικαιολογήσουν το νέο αιματηρό πόλεμο που ξεκίνησαν για την ολοκληρωτική κατάκτηση της Ευρασίας και, δεύτερον, για να επιβάλουν μια «παγκόσμια δικτατορία», καταργώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα, που κατέκτησαν οι άνθρωποι στο διάβα της Ιστορίας. Διότι, ακόμα και οι πλέον αφελείς και ανενημέρωτοι αντιλαμβάνονται πως στόχος της πρωτοφανούς πολεμικής δύναμης, που συγκεντρώθηκε στην περιοχή, δεν είναι η σύλληψη του Μπιν Λάντεν και η ανατροπή των Ταλιμπάν. Αυτό, άλλωστε, το παραδέχονται δημοσίως και ιθύνοντες των ΗΠΑ.

Ο «μπαμπούλας» Μπιν Λάντεν χρησιμοποιείται για την τρομοκράτηση και του ελληνικού λαού. Οχι μόνο για να μην αντιδρά στο άδικο των ιμπεριαλιστικών πολέμων και στην «κατοχή» της «νέας τάξης», αλλά και για να σταματήσει να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Τρομοκρατώντας, με την απειλή της τρομοκρατίας, τους Ελληνες εργαζόμενους οι κυβερνώντες ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να περάσουν, χωρίς αντιστάσεις, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν. Μάλιστα, ήδη κάποιοι συμβουλεύουν τον Κ. Σημίτη, αμέσως μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, να ξαναφέρει το «Ασφαλιστικό». Να είναι, όμως, σίγουρος πως αν το επιχειρήσει θα ξανακούσει το «μολών λαβέ»...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ