Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

«Ξεμπερδέψτε με τον αντιαμερικανισμό»!

Αυτή τη φορά το καθήκον που έχει αναθέσει η πρεσβεία των ΗΠΑ στους εγχώριους γκαουλάιτερ της «νέας τάξης πραγμάτων» είναι ένα: Ξεμπερδέψτε με τον αντιαμερικανισμό! Ετσι μεταφράζεται και εξειδικεύεται στη χώρα μας το δίλημμα του πλανητάρχη Μπους «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας». Ο αντιαμερικανισμός είναι ο διεθνής ...«εσωτερικός εχθρός» και όσοι τον συντηρούν και πυροδοτούν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αναλόγως. «Εχθρός» και «τρομοκράτης» δεν είναι η «17Ν», προφανώς γιατί αυτή δεν πρόκειται να τη συλλάβουν ποτέ...

Δεν εξηγείται αλλιώς η συντονισμένη εκστρατεία που ξεκίνησε αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα των ΗΠΑ και κορυφώνεται με αφορμή το χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι τολμούν και δε συστρατεύονται με την «αντιτρομοκρατική» υστερία και «σταυροφορία» των ΗΠΑ και των φίλων τους. Πολύ περισσότερο εκείνοι που έχουν το «θράσος» να αντιστέκονται στους πολεμοκάπηλους της Ουάσιγκτον και στα ηγεμονικά σχέδιά τους που «εγγυώνται» νέα ματοκυλίσματα για λαούς. Ξεκίνησαν με όλους όσοι δεν κλαίνε... μαζί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά «παράθυρα». (Φυσικά αυτοί που τα λένε αυτά καθόλου δεν κλαίνε οι ίδιοι για τα χιλιάδες θύματα, πρώτα απ' όλα γιατί ποτέ δε νοιάζονται για τον άνθρωπο και την ουσία του και βέβαια ποτέ δεν έκλαψαν τα εκατομμύρια των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, γιατί ήταν πάντα με τους θύτες). Συνέχισαν με αυτούς που αποφάσισαν να κατέβουν στους δρόμους της ειρήνης για να φράξουν το δρόμο στον πόλεμο που έχουν κηρύξει ανοιχτά οι ΗΠΑ και οι «σύμμαχοί» τους κατά των λαών του κόσμου. Είναι χωρίς προηγούμενο το τι γράφηκε και ειπώθηκε από διάφορους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» για το χτεσινό συλλαλητήριο. Εκφοβισμός και ιδεολογική τρομοκρατία σε όλες τις παραλλαγές, από τις πλέον «λεπτές», του τύπου «δεν έχετε ίχνος εθνικής ευθύνης», μέχρι το χοντροκομμένο αντικομμουνισμό. Σε «περίοπτη» θέση βέβαια της επίθεσης βρέθηκαν οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ, οι οποίοι επιχειρείται, άλλη μια φορά, να εμφανιστούν «εκτός εποχής» και «ξεπερασμένοι από τις εξελίξεις». (Προφανώς «εντός εποχής» είναι το γλείψιμο στους ανθύπατους της «νέας τάξης»). Από την «ιερή οργή» τους μάλιστα δεν ξέφυγαν ούτε οι φίλαθλοι των ομάδων, οι «χούλιγκανς», που βροντοφώναζαν στα στάδια κατά των φονιάδων των λαών και οι οποίοι βαφτίστηκαν μέχρι και ...«προβοκάτορες» των εθνικών συμφερόντων, γιατί «δε συμμορφώθηκαν με τις άνωθεν υποδείξεις».

Δεν είναι πρώτη φορά που εξαπολύουν τέτοιες επιθέσεις. Το είχαν επιχειρήσει και κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, αλλά έσπασαν τα μούτρα τους. Αυτή τη φορά, επειδή όπως έχουν προειδοποιήσει «ο πόλεμος θα είναι μακροχρόνιος», θα το κάνουν πιο συστηματικά και σε βάθος χρόνου. Θα φροντίσουμε να αποτύχουν και πάλι.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ