Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Μας «ακρωτηριάζουν» για το... καλό μας!

Εδώ πια δε μιλάμε για «επερχόμενο» κίνδυνο. Εδώ δεν πρόκειται για κάτι κακό που «ίσως» συμβεί ή που «θα» συμβεί. Εδώ πια δεν υπάρχει η πολυτέλεια του «άσε και θα δούμε». Διότι, πλέον, οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν... ξεφύγει. Εντελώς. Εδώ πλέον ο πολιτικο-ιδεολογικός τραμπουκισμός, καλυμμένος πίσω από την πανοπλία των «ρεαλιστικών» προσεγγίσεων και των πολιτικά «ορθών» επιλογών, τους μεν κυβερνώντες τους έχει διαπεράσει μέχρι μυελού των οστών, τους δε υπολοίπους, εμάς δηλαδή, μας απειλεί μέχρι τελευταίου γονιδίου του DNA. Του δικού μας DNA και όλου του... σογιού μας, που λέει ο λόγος.

«

Επιτρέπεται η ήπια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χάριν ενός ανώτερου αγαθού, όπως είναι η ανθρώπινη ζωή»!

Ετούτο που διαβάσατε, τούτη η φασιστο-φερίζουσα θεωρητικο-μπαρούφα, δεν είναι η προμετωπίδα της εισόδου για το Αουσβιτς. Αλλωστε, εκεί συνέβη κάτι παραπάνω από «ήπια» (!) παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ετούτο που διαβάσατε είναι το θεωρητικό υπόβαθρο επί του οποίου κινείται η κυβέρνηση, κατά την αμερικανόπνευστη ενασχόλησή της με τη σύνταξη του «τρομονόμου»! Ο «τρομονόμος», που τον υπαγορεύει στη χώρα η CIA και τον οποίο σπεύδει να εισάγει στο κατασταλτικό οπλοστάσιό του το κράτος που το διαχειρίζεται η κυβέρνηση Σημίτη, θα διέπεται από την «εκσυγχρονιστική» αρχή της «ήπιας» (!) παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ετσι είπε προχτές σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος. Δική του είναι η δήλωση περί «ήπιου» (!) φασισμού...

Είναι μέγα ερώτημα αν μπορεί κανείς έστω και να συζητήσει, έστω και να μπει στον κόπο να αντικρούσει τέτοιου είδους ευθείες απειλές κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί κάθε φορά που η ανθρωπότητα έπεσε στην παγίδα να «συνδιαλλαγεί» με το φασισμό, έπεσε, ταυτόχρονα, στην παγίδα της ακούσιας νομιμοποίησης του φασισμού. Εχει, όμως, πολιτική αξία να σταθεί κανείς στο γενικότερο πλαίσιο εντός του οποίου εκδηλώνεται αυτός ο αντιδραστικός «ανθρωπισμός»:

α) Λέει ο κ. Σταθόπουλος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι ένεκα της ανθρώπινης ζωής ενδείκνυται και μια «μικρούλα» (!) παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Μόνο που δε μας είπε ο κ. Σταθόπουλος: Και με την ανθρώπινη ζωή εκείνων που υφίστανται τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, τι γίνεται κύριε υπουργέ; (σ.σ.: αλήθεια, τι χυδαίο να χρησιμοποιείται σαν ασπίδα του «τρομοκράτη» το ίδιο το θύμα του, διότι εδώ μιλάμε ακριβώς για τη θυσία της ανθρώπινης ζωής στο βωμό των ιμπεριαλιστικών τρομοκρατοπαιγνίων).

β) Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι θα καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι, δηλαδή, θα καταπατηθεί η ζωή των ανθρώπων που θα υποστούν αυτές τις παραβιάσεις, αλλά ότι όλα αυτά θα συμβούν στο όνομα της «προστασίας» (!) της ζωής, είναι ένα παραμύθι απολύτως συμβατό με την αθλιότητα της «νέας τάξης». Τους βομβαρδίζουμε για να τους σώσουμε (!), έλεγε το ΝΑΤΟ για τα χιλιάδες θύματά του στη Γιουγκοσλαβία. Τους τρομοκρατούμε τη ζωή για να τους σώσουμε από τους τρομοκράτες, λέει, τώρα, η κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εθίσει την ελληνική κοινωνία στη λογική του «μπαμπούλα» για να έχει την ευχέρεια να επιβάλει στη συνείδηση του λαού την αποδοχή της «φιλάνθρωπης» πολιτικής του «βούρδουλα».

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τους Αμερικανούς για την υπόθεση του «τρομονόμου», αλλά αποδεικνύει ότι είναι τόσο, μα τόσο έτοιμη να «ενδώσει» στις πιέσεις, που φτάνει στο σημείο ακόμα και να θέτει τις ανθρώπινες ελευθερίες στην προκρούστεια κλίνη ενός «πολιτισμού» που διαφεντεύεται από τη θεωρία του «επωφελούς ακρωτηριασμού» της ανθρώπινης ζωής, αλλά - πάντα - στο όνομα της προστασίας της ζωής!

Πράγματι, λοιπόν. Εδώ διακυβεύονται τα υπέρτερα αγαθά του ελληνικού λαού.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ