Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Να δει ο λαός πίσω από τις γραμμές

Στον απόηχο των πορισμάτων για το σκάνδαλο «Ζήμενς», από την πλευρά των αστικών κομμάτων συντηρείται και κλιμακώνεται μια συζήτηση με δυο βασικά σκέλη: Πρώτον, ότι τα σκάνδαλα δεν είναι νομοτέλεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά μια παθογένεια, η οποία μπορεί να εξαλειφθεί με την καλύτερη λειτουργία των «θεσμών». Δεύτερο, συναφές με το παραπάνω, ότι το «μαύρο πολιτικό χρήμα» είναι η αιτία του κακού και μπορεί να εξαλειφθεί αν ισχύσουν αυστηρότεροι νόμοι για τα οικονομικά των κομμάτων. Τόσο η μία, όσο και η άλλη θέση, στόχο έχουν να συγκαλύψουν τη συνευθύνη των κομμάτων του κεφαλαίου στα σκάνδαλα και ταυτόχρονα να μεθοδεύσει αλλαγές που στοχεύουν στον περιορισμό της δράσης κομμάτων όπως το ΚΚΕ, που στρατηγικά αντιμάχονται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτοί που μιλάνε για καλύτερη λειτουργία των θεσμών, κρύβουν ότι το ίδιο το αστικό κράτος και οι θεσμοί του φρόντισαν να κλείσει αναίμακτα για τις πολυεθνικές και τα κόμματά τους το σκάνδαλο «Ζήμενς». Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, για να προασπίσει τα συμφέροντα των αμερικανικών πολυεθνικών, οι οποίες έχαναν έδαφος στον παγκόσμιο ανταγωνισμό από τη «Ζήμενς». Η υπόθεση για τις ΗΠΑ έκλεισε αθόρυβα και αναίμακτα. Η «Ζήμενς» πλήρωσε τα πρόστιμα που της επιδικάστηκαν από τις ΗΠΑ και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αντίστοιχα, η γερμανική δικαιοσύνη, εξέτασε την υπόθεση με τα μαύρα ταμεία, καταδίκασε με γελοίες ποινές τους διαχειριστές - υπαλλήλους και έβγαλε «λάδι» την εταιρεία.

Κάπως έτσι οι θεσμοί σε ΗΠΑ και Γερμανία, με τον πιο επίσημο τρόπο καθάρισαν για λογαριασμό των πολυεθνικών τους ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα με παγκόσμιες διαστάσεις. Επιπλέον, η γερμανική δικαιοσύνη έκλεισε την υπόθεση άρον άρον και αρνήθηκε οποιαδήποτε συνδρομή στη διερεύνησή της στην Ελλάδα. Αυτή η στάση, σε συνδυασμό με το ελληνικό νομικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει να πειραχτεί ούτε μια παρωνυχίδα του πολυεθνικού κεφαλαίου και γι' αυτό εμποδίζει την αποκάλυψη των διαδρομών της μίζας, συντέλεσαν τελικά στο να κουκουλωθεί με τον πλέον θεσμικό τρόπο το σκάνδαλο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Οι θεσμοί τους και η σιδερένια λειτουργία τους είναι αυτοί που τελικά άφησαν στο σκοτάδι την αλήθεια και την ουσία για τη «Ζήμενς».

Μετά απ' όλα αυτά, τα κόμματα και οι γραφίδες του κεφαλαίου ανακάλυψαν ότι τα σκάνδαλα μπορούν να αποτραπούν αν ονομαστικοποιηθούν τα κουπόνια με τα οποία ο λαός συνεισφέρει από το υστέρημά του στα οικονομικά του ΚΚΕ! `Η αν προωθηθούν αστείες αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Την ίδια ώρα αρνούνται τις προτάσεις ουσίας που καταθέτει το ΚΚΕ για να πάψει να υπάρχει το απόρρητο στις μετοχές και στη σύνθεση των παράκτιων εταιρειών, να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ατιμωρησία. Ο λαός έχει συμφέρον να δει πίσω από τις γραμμές των αστών προπαγανδιστών και την πολιτική που υπερασπίζονται. Να διαβάσει το πόρισμα του ΚΚΕ για το σκάνδαλο «Ζήμενς» το οποίο αποσιώπησαν σκανδαλωδώς τα αστικά ΜΜΕ. Να εγκαταλείψει μαζικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Να πολεμήσει το σύστημα που παράγει και αναπαράγει σκάνδαλα, απαιτώντας ταυτόχρονα την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε αυτά.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ