Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Την κατάληψη στο Δημαρχείο συνεχίζουν, από την περασμένη Πέμπτη, εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, διεκδικώντας από τη δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) την επαναπρόσληψη συναδέλφισσάς τους που εργαζόταν επί επτά χρόνια με τους «προσωρινούς πίνακες». Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στηρίζει τον αγώνα τους.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από το Δημαρχείο προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ενάντια στην καταπάτηση μιας σειράς δικαιωμάτων από την εργοδοσία. Στον αγώνα συμπαραστέκονται το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, τα σωματεία στους Δήμους Φυλής, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Ελληνικού, Αγίων Αναργύρων.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Μετά την απεργιακή κινητοποίηση, την περασμένη Πέμπτη, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΔΕΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κινητοποίηση στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι οργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές και Αγροτικοί Σύλλογοι του Ηρακλείου, σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., με επίκεντρο το αίτημα «κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα». Στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Αρχάνων, Καζαντζάκη και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι του υπουργείου, αντιδρώντα στις δημόσιες αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού, Θ. Φωτίου, ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία όντως δεν κάνουν τίποτα» και ότι στο υπουργείο Εργασίας «το 25% συνεργάζονται μαζί μας (...) το υπόλοιπο 25% είναι τα διευθυντικά στελέχη που μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ». Η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση» κάνει λόγο για «συκοφαντικές αναφορές» για να κρυφτεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

ΟΑΣΘ: Αναστολή της επίσχεσης εργασίας από σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισε χτες το ΔΣ του Σωματείου του ΟΑΣΘ, μετά την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους (δεδουλευμένα Ιούλη).

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό, αντιδρώντας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του δρόμου σε ιδιώτες. Χτες έκαναν τετράωρη στάση εργασίας και το πρωί διέκοψαν το προγραμματισμένο ΔΣ της εταιρείας, που τελικά αναβλήθηκε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ