Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Σε 3ωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου. Την κινητοποίηση αποφάσισε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, «μετά από τους εκβιασμούς και τις επερχόμενες απολύσεις στην "ΑΡΓΟΣ"», όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 9.30 π.μ., στην πύλη 10α του πρακτορείου «ΑΡΓΟΣ».

ΤΑΞΙ: Σε κινητοποίηση ενάντια στις απειλές για κατασχέσεις από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, σήμερα στις 10 π.μ. στο ΚΕΑΟ της Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16, Ομόνοια). Δεκάδες είναι έως τώρα οι καταγγελίες ταξιτζήδων ότι απειλούνται με ατομικές ειδοποιήσεις για κατασχέσεις, λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ.

ΑΡΤΑ: Σε μαζική διαμαρτυρία ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια, σήμερα, στις 11 π.μ. στην εφορία, καλεί το Εργατικό Κέντρο Αρτας, μαζί με φορείς αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας. Η σημερινή κινητοποίηση είναι ο πρώτος σταθμός στο πρόγραμμα δράσης που αποφασίστηκε τη Δευτέρα, σε ανοιχτή σύσκεψη με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου.

ΤΥΠΟΣ - ΧΑΡΤΙ: Γιορτή για τα παιδιά οργανώνουν την Κυριακή, 14 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3) η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας («Softex»). Θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σ' έναν γλάρο να πετάει», από τη θεατρική ομάδα «Εναερίτες». Στα παιδιά θα μοιραστούν σχολικά είδη.

ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ: Το Μονομελές Πρωτοδικείο αναγνώρισε την ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας πρώην τεχνικών της ΕΡΤ που προσέβαλαν την απόλυσή τους. Το δικαστήριο υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προ της απόλυσής τους καθήκοντα και τους επιδίκασε τους αντίστοιχους μισθούς υπερημερίας. Στο μεταξύ, οι καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, προκάλεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ