Παρασκευή 28 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ

Ο

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, έκαναν χτες το πρωί, φαρμακοποιοί από όλους τους συλλόγους της Μακεδονίας και της Θράκης, απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που απελευθερώνει πλήρως το χώρο του φαρμακείου και παραδίδει τη διάθεση του φαρμάκου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα στελέχη του ΚΚΕ και υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Ζιώγας υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των φαρμακοποιών που, από τις αρχές της βδομάδας, βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και της Τράπεζας Πειραιώς μαζί με το υπουργείο Υγείας, υπογράφτηκε την Τετάρτη, με σκοπό την «επιχειρηματική εξυγίανση» του νοσοκομείου, που προϋποθέτει φθηνότερο εργατικό «κόστος». Οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι είναι 9 - 14 μήνες απλήρωτοι και διαρρέεται ότι θα αρχίσουν από το μήνα Απρίλη να πληρώνονται με πετσοκομμένους μισθούς 500 - 700 ευρώ, ενώ τα δεδουλευμένα παραπέμπονται για ...μετά την εξυγίανση! Σε χτεσινή γενική συνέλευση, αποφάσισαν κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα και συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απρίλη. Διεκδικούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και το νοσοκομείο να περάσει στο δημόσιο, με κρατική χρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

«ΙΑΣΩ»: Σε 3ωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) προχωρούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «ΙΑΣΩ General» ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Χτες, έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά από το νοσοκομείο, ενώ συνεχίζουν σήμερα και αύριο.

«LIDL»: Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ, η Ομάδα Λαμίας της ΟΓΕ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το πολυκατάστημα «Lidl» στη Λαμία για την απόλυση μιας εργαζόμενης με προϋπηρεσία 14 ετών. Το «παρών» έδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λαμίας. Μοίρασαν ανακοίνωση στο προσωπικό και στους πελάτες και κάλεσαν τους εργαζόμενους να γραφτούν όλοι στο σωματείο, να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία της 9ης Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας στην Πλατεία Πάρκου.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Υγεία, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, σήμερα Παρασκευή στις 10.30 το πρωί στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Την επόμενη Τετάρτη 2/4, προγραμματίζουν πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο, στις 10.30 το πρωί μπροστά από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους.

ΙΕΚ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Σε παρέμβαση προχωρά σήμερα, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Τουρισμού, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής στο υπουργείο Τουρισμού (Αμαλίας 11) για τα οξυμένα προβλήματα που παρουσιάζονται στις σχολές τουριστικής εκπαίδευσης. Αφορμή για τη σημερινή κινητοποίηση αποτελεί το γεγονός ότι το ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού στους Αμπελόκηπους έχει διακόψει εδώ και μέρες τη λειτουργία του. Ο λόγος σύμφωνα με καταγγελίες σπουδαστών είναι ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης λόγω ανεξόφλητων ενοικίων, ενώ για το ζήτημα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το υπουργείο.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για την νέα ΕΓΣΣΕ, καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας: «Η απάντηση της εργατικής τάξης, πρέπει να είναι: Οχι στην άθλια αντεργατική συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών. Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απρίλη. Ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, περισσότερων συνδικάτων και εργαζομένων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ