Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία σταμάτησε χτες την επιχείρηση διάσωσης των 13 εργατών που έχουν εγκλωβιστεί από τις 18 Μάρτη στο χρυσωρυχείο «Pionnier» - ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας - στην περιφέρεια Αμούρ στη ρωσική Απω Ανατολή, έπειτα από κατάρρευση βράχου, ανακοίνωσαν οι διαχειριστές του χρυσωρυχείου. Η επιχείρηση φέρεται να σταμάτησε εξαιτίας φόβων για νέα κατάρρευση.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η κατοικία του πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπέιμπα, έγινε την Κυριακή στόχος επίθεσης με αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα. Λίβυος αξιωματούχος ανέφερε πως οι ρουκέτες προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές. Δεν διευκρίνισε ποιοι τις εκτόξευσαν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο αριθμός των ανθρώπων που διέσχισαν παράνομα τη Μάγχη με μικρά πλοιάρια αυξήθηκε από την αρχή του έτους κατά 41,7% σε σχέση με το 2023, φτάνοντας σε νέο ρεκόρ, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που βασίστηκε σε επίσημα βρετανικά στοιχεία. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, 5.373 άνθρωποι διέσχισαν παράνομα τη Μάγχη, έναντι 3.793 το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενους έτους. Πρόκειται για ρεκόρ γι' αυτήν την περίοδο. Μόνο τον Μάρτη 3.118 άνθρωποι έκαναν τον διάπλου της Μάγχης, με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις να παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ