Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική πολυεθνική καταναλωτικών αγαθών «Unilever» ανακοίνωσε χτες ότι απειλούνται οι θέσεις 7.500 εργαζομένων καθώς αποφάσισε να αποκόψει από το κυρίως εταιρικό σώμα του τον βραχίονα παγωτών, που περιλαμβάνει τα brands Ben & Jerry's και Magnum, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης.

ΜΟΣΧΑ.-- Δεκατρείς εργάτες έχουν παγιδευτεί στο χρυσωρυχείο «Pioneer» στην περιφέρεια Αμούρ της Ρωσίας ύστερα από κατολίσθηση, ανακοίνωσε χτες το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, διευκρινίζοντας ότι «έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία και πραγματοποιείται εκκαθάριση της πλαγιάς με μηχανήματα». Το ορυχείο ανήκει στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ρωσική εταιρεία εξόρυξης χρυσού «Petropavlovsk», η οποία το 2022 υπέβαλε αίτηση για να τεθεί υπό αναγκαστική διαχείριση, λόγω των «δυτικών» κυρώσεων.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Επιθυμία για διμερείς διαπραγματεύσεις με την ΕΕ εξέφρασαν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας που επικαλέστηκε χτες το πρακτορείο «Ρόιτερς», μετά το αδιέξοδο που διαπιστώνεται κατά τις διαπραγματεύσεις των 27 χωρών της ΕΕ με το εξαμελές Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC).

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πέντε μέλη των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν το Σάββατο μετά από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος, σε στρατιωτικό φυλάκιο στα βορειοδυτικά (στα σύνορα με το Αφγανιστάν), ενώ μετά κατέρρευσε και τμήμα του κτιρίου, με το Ισλαμαμπάντ να κατηγορεί «τρομοκράτες». Επιπλέον, τη Δευτέρα, 8 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν στη διάρκεια πακιστανικών αεροπορικών πληγμάτων σε δύο επαρχίες του Αφγανιστάν, κοντά στη μεθόριο, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης των Ταλιμπάν να μιλά για «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας του.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Νέο κατασκοπευτικό σύστημα για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχει αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Ιλον Μασκ, «SpaceX», μετέδωσε χτες το πρακτορείο «Ρόιτερς», επικαλούμενο 5 πηγές που έχουν γνώση του προγράμματος.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Στην απελευθέρωση του εμπορικού σκάφους «MV Ruen» προχώρησαν την Κυριακή το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας, το οποίο είχαν καταλάβει τον Δεκέμβρη 35 Σομαλοί πειρατές ανοιχτά των ινδικών ακτών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ