Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Σε βιομηχανικό σαμποτάζ απέδωσε χτες διοικητής των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» τον θάνατο ενός μηχανικού του ιρανικού υπουργείου Αμυνας, τον Μάη του 2021, σε μια στρατιωτική εγκατάσταση στην Παρσίν, κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη. Στο μεταξύ, χτες ο Αμπντολατίφ Μοράντι απαγχονίστηκε στο Ιράν, καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τριών Σιιτών ιερωμένων τον περασμένο Απρίλη.

ΝΤΑΚΑ.-- Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την περασμένη Παρασκευή στο Μπανγκλαντές, μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις που ακολούθησαν, ενώ πάνω από 4 εκατομμύρια εγκλωβίστηκαν. Μεγάλο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας βυθίστηκε στο νερό.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Βομβιστική επίθεση στην ανατολική επαρχία Νανγκαχάρ σημειώθηκε χτες στο Αφγανιστάν, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 τραυματίες και απροσδιόριστο αριθμό νεκρών. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση. Ωστόσο το «Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν» (ΙΚΧ) ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση που είχε σημειωθεί το Σάββατο, σε χώρο λατρείας των Σιχ, με τουλάχιστον δύο νεκρούς.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Νίκη κατέγραψε την Κυριακή το Λαϊκό Κόμμα στις περιφερειακές εκλογές για τοπική κυβέρνηση στην Ανδαλουσία, περιοχή που για χρόνια θεωρούνταν «κάστρο» των Σοσιαλδημοκρατών. Το Λαϊκό Κόμμα (PP) θα έχει απόλυτη πλειοψηφία στο ανδαλουσιανό κοινοβούλιο, κερδίζοντας 58 από τις 109 έδρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ