Πέμπτη 2 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΣΑΝΑΑ.-- Οι συζητήσεις για την παράταση της εκεχειρίας στην Υεμένη, που τέθηκε σε ισχύ στις 2 Απρίλη, για δύο μήνες, «δεν έχουν τερματιστεί, αλλά μοιάζουν λίγο δύσκολες», δήλωσε χτες η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας - Γκρίνφιλντ. Το αδιέξοδο αυτό «μας προκαλεί πρόβλημα», προειδοποίησε η διπλωμάτης, η χώρα της οποίας είχε τον Μάη την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η εκεχειρία, που προβλεπόταν να λήξει σήμερα, είναι η πρώτη από το 2016 που ξεκίνησε η εμφύλια σύρραξη που υποδαυλίστηκε από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 22 αγνοούνται από τον κυκλώνα «Αγκάθα» που χτύπησε τη Δευτέρα τις παραθαλάσσιες περιοχές στη νότια πολιτεία του Μεξικού Οαχάκα. Ως αποτέλεσμα βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης 200.000 άνθρωποι έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανία «είναι απίθανο» να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές, δήλωσε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντόμινικ Ράαμπ, καθώς πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησης έπειτα από την αυξανόμενη κριτική εις βάρος του Μπόρις Τζόνσον.

ΟΤΑΒΑ.-- Η κυβέρνηση του Καναδά κάνει ακόμα ένα βήμα ενίσχυσης της ναρκω-κουλτούρας. Η Βρετανική Κολομβία, στα δυτικά της χώρας, έγινε η πρώτη επαρχία που αποποινικοποιεί την κατοχή μικρών ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης, οπιοειδών και άλλων ναρκωτικών, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ