Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τρεις ναύτες του αμερικανικού πυρηνικού αεροπλανοφόρου USS «George Washington», που αυτήν την περίοδο είναι ελλιμενισμένο στη Βιρτζίνια, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε λιγότερο από μία βδομάδα. Ο πρώτος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Παρασκευή και οι άλλοι δύο στις 9 και 10 Απρίλη ενώ ήταν εκτός αεροπλανοφόρου.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις, έξω από σχολείο αρρένων σε συνοικία σιιτών στην Καμπούλ. Στη συγκεκριμένη περιοχή ζουν μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα, που συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων του «Ισλαμικού Κράτους».

ΑΓΚΥΡΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν προχτές βράδυ ότι σκοτώθηκαν από πυρά Τούρκων πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ δύο ανώτερα στελέχη των Κούρδων μαχητών των δυνάμεων YPG που υπηρετούν στις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF), οι οποίες συνεργάζονται στενά με τον αμερικανικό στρατό στη Συρία.

ΜΠΑΤΟΝ ΡΟΥΖ.-- Οι αρχές της Λουιζιάνας ήραν τον συναγερμό που είχαν σημάνει εξαιτίας διαρροής χλωρίου από χημικό εργοστάσιο της «Olin Corp», που υπενοικιάζει τμήμα εργοστασίου της «Dow Chemical» στην Πλάκεμιν. Από τη διαρροή χλωρίου και την πυρκαγιά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί εργαζομένων. Ωστόσο, αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια του συμβάντος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ