Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ρεκόρ δεκαετίας έσπασε χτες ο πληθωρισμός στη Βρετανία. Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία αυξήθηκε τον Νοέμβρη στο 5,1%, από 4,2% έναν μήνα πριν.

ΤΖΟΥΜΠΑ - ΜΟΣΧΑ.-- Οι ρωσικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση με μια άγνωστη νόσο που εμφανίστηκε στο Νότιο Σουδάν. Αναφέρεται ότι αυτή η περίεργη ασθένεια έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 89 ατόμων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη αποστείλει κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων στην πολιτεία Τζονγκλέι του Νότιου Σουδάν. Οι περισσότεροι από τους νοσήσαντες διαβιούν σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι πρόκειται ενδεχομένως για κρούσματα χολέρας, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ.-- Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, δήλωσε χτες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ένοχος για καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων του θύματός του, προκειμένου να αποφύγει ακόμα μεγαλύτερη ποινή.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν επέτρεψε χτες στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (IAEA) να αντικαταστήσει τις κάμερες σε ένα εργαστήριο κατασκευής εξαρτημάτων συσκευών φυγοκέντρισης.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ξεκινά αύριο στην Κωνσταντινούπολη η διήμερη Σύνοδος Κορυφής Τουρκίας - Αφρικής, με τη συμμετοχή ηγετών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων από 39 αφρικανικές χώρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ