Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ελπιδοφόρα αποτελέσματα για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο είχε η έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας για τον Καρκίνο (ICR) του Λονδίνου και του Royal Marsden NHS Foundation Trust. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός των ανοσοθεραπευτικών φαρμάκων «Nivolumab» και «Ipilimumab» οδήγησε σε μείωση του μεγέθους των όγκων σε ετοιμοθάνατους ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. Σε ορισμένους ο καρκίνος εξαφανίστηκε εντελώς. Ο συνδυασμός των δύο ανοσοθεραπευτικών φαρμάκων ίσως αποδειχθεί ένα αποτελεσματικό νέο όπλο κατά πολλών μορφών προχωρημένου καρκίνου, πιστεύουν οι ειδικοί.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενας 42χρονος μηχανικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και η 45χρονη σύζυγός του συνελήφθησαν το Σάββατο από πράκτορες του FΒΙ για κατασκοπεία. Κατηγορούνται πως προσπάθησαν να πουλήσουν σε μυστικό πράκτορα του FBI στρατιωτικά απόρρητα για τη λειτουργία πυρηνικών υποβρυχίων, νομίζοντας ότι ήταν άτομο που εκπροσωπούσε συμφέροντα ξένης χώρας και ήταν διατεθειμένος να τους πληρώσει σε κρυπτονόμισμα.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού στην Καλιφόρνια «Pacific Gas & Electric» σταμάτησε την παροχή ηλεκτρισμού σε 25.000 πελάτες κεντρικών και βόρειων περιοχών της πολιτείας, επικαλούμενη την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς εξαιτίας ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με ταχύτητα άνω των 112 χλμ/ώρα.

ΣΑΝΑΑ.-- «Στοχευμένη επιχείρηση» της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στη βόρεια Υεμένη είχε το προηγούμενο 24ωρο ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 156 αντάρτες Χούτι νότια της πόλης στρατηγικής σημασίας Μαρίμπ, που έχει μετατραπεί από τις αρχές του χρόνου σε επίκεντρο σφοδρών, πολύνεκρων συγκρούσεων.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε προχτές βράδυ τον Νέλσον Τσαμίσα, ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Ζιμπάμπουε (MDC), δέχτηκε επίθεση από πλήθος φερόμενων υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF. Ο Τσαμίσα δεν έπαθε το παραμικρό, τραυματίστηκαν ωστόσο ορισμένα μέλη της ασφάλειάς του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ